current views are: 1

23 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση04:00

Κρύο καιρός για… έξτρα φροντίδα στα μαλλιά

Τους κρύους μήνες του χειμώνα, με τα μεγάλα κρύα, οφείλεις να προσέξεις τα μαλλιά σου ακόμη περισσότερο. 

Δημοσίευση 04:00’
αρθρο-newpost

Τους κρύους μήνες του χειμώνα, με τα μεγάλα κρύα, οφείλεις να προσέξεις τα μαλλιά σου ακόμη περισσότερο. 

Τους κρύους μήνες του χειμώνα, με τα μεγάλα κρύα, οφείλεις να προσέξεις τα μαλλιά σου ακόμη περισσότερο. 

Πες ναι στην ενυδάτωση, το κόψιμο και γενικά δώσε ιδιαίτερη σημασία στην φροντίδα των μαλλιών σου, το έχουν ανάγκη!

Περιόρισε το λούσιμο: φυσικά και δεν πρέπει να λούζεσαι κάθε μέρα τώρα που έπιασαν τα κρύα για να μην γίνονται πιο ξηρά τα μαλλιά σου. Το βασικό επίσης που πρέπει να θυμάσαι είναι πως πρέπει πρώτα να στεγνώνεις τα μαλλιά σου και μετά να βγαίνεις έξω. Όχι μόνο κινδυνεύεις να κρυώσεις αλλά και ο κρύος αέρας δεν αποκλείεται να κάνει τα μαλλιά σου πιο ξηρά και εύθραυστα, αν βγεις έξω με βρεγμένα μαλλιά. 

Ενυδάτωση: τα μαλλιά σου έχουν τώρα ανάγκη περισσότερο από ποτέ την δική σου φροντίδα. Η σωστή ενυδάτωση των μαλλιών σου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αν έχεις ξηρά μαλλιά δεν αποκλείεται τώρα να κάνει την εμφάνιση της ακόμη πιο έντονα η ξηροδερμία. Βρες ένα σαμπουάν που να είναι κατάλληλο για τον δικό σου τύπο και τις δικές σου ανάγκες. Φρόντισε να βρεις και μια μάσκα που αναδομεί την τρίχα σου και την ενυδατώνει και άφησε την στα μαλλιά αρκετή ώρα εδικά αν έχει ξηρά μαλλιά. Το ελαιόλαδο είναι η καλύτερη λύση αν έχεις πολύ ξηρά μαλλιά αφού θα ενυδατώσει σε βάθος την τρίχα σου. 

Το σωστό χτένισμα: καλά θα κάνεις να αφήσεις τα μαλλιά σου ήσυχα και να μην τα πειράζεις αφού με το κατάλληλο χτένισμα μπορείς να προστατεύσεις τα μαλλιά σου. Προτίμησε ένα χτένισμα όπως ο κότσος ή η κοτσίδα που τα κρατάει προστατευμένα από τον αέρα και το κρύο. Η κοτσίδα-ψαροκόκκαλο είναι η ιδανική λύση τόσο για το γραφείο όσο για και μια βραδινή έξοδο αφού δεν σε βάζει στον πειρασμό να πειράζεις τα μαλλιά σου συνέχεια και βέβαια είναι τρέντι και πολύ σφιχτή ώστε να τα προστατεύει. Φυσικά ένας σκούφος είναι το κατάλληλο αξεσουάρ για τις μέρες που έχει πολύ κρύο ή βρέχει. 

Το κόψιμο: Το να μην ξεχνάς να κόβεις τα μαλλιά σου είναι πολύ σημαντικό τους χειμερινούς μήνες έτσι ώστε να δείχνουν και να είναι υγιή. Αν σύμφωνα με το womenonly.gr, κόβεις έστω μόνο την ψαλίδα κάθε 6 με 8 εβδομάδες θα καταφέρεις να δείχνει το μαλλί σου πιο λαμπερό αλλά θα αποφύγεις και την δημιουργία ψαλίδας.