current views are: 1

23 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση07:08

Κούλουμα με καταιγίδες, χιόνια, αφρικανική σκόνη και ισχυρούς νοτιάδες

Κούλουμα χωρίς χαρταετό θα γιορτάσουμε φέτος. Σε ολόκληρη τη χώρα ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος.

Δημοσίευση 07:08’
αρθρο-newpost

Κούλουμα χωρίς χαρταετό θα γιορτάσουμε φέτος. Σε ολόκληρη τη χώρα ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Κούλουμα χωρίς χαρταετό θα γιορτάσουμε φέτος. Σε ολόκληρη τη χώρα ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος, όπως έχει προειδοποιήσει από την Κυριακή με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από το απόγευμα θα βελτιωθεί ο καιρός, μόνο για  να προλάβουν να επιστρέψουν στις πόλεις οι εκδρομείς καθώς από την Τρίτη ο καιρός χαλάει και πάλι.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Καθαρά Δευτέρα, σε ολόκληρη τη χώρα θα βρέχει, ενώ κατά τόπους οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές. Οι νοτιάδες, θυελλώδεις, θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ, ενώ στα ορεινά όλης της χώρας θα χιονίσει.  Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και η ατμόσφαιρα θα είναι, ιδίως στις πόλεις, αποπνικτική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Μακεδονία και τη Θράκη από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Ελλάδα από 4 έως 17, στη Θεσσαλία, την Εύβοια και τα ανατολικά ηπειρωτικά από 3 εως 16 και στα νησιά από 7 έως 17 βαθμούς.

Στην Αττική οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί, ενώ από το μεσημέρι θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται ο καιρός. Το θερμόμετρο θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, μέχρι αργά τη νύχτα ο καιρός θα παραμείνει βροχερός και οι καταιγίδες θα είναι έντονες, ενώ το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς.