current views are: 4

23 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση08:40

Πού στρέφονται οι έρευνες για την εκτέλεση του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

Κάθε ενδεχόμενο εξετάζουν οι Αρχές προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της εν ψυχρώ εκτέλεσης του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού.

Δημοσίευση 08:40’
αρθρο-newpost

Κάθε ενδεχόμενο εξετάζουν οι Αρχές προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της εν ψυχρώ εκτέλεσης του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού.

Κάθε ενδεχόμενο εξετάζουν οι Αρχές προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της εν ψυχρώ εκτέλεσης του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, έξω από το σπίτι του με 17 σφαίρες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος των καταθέσεων θα επεκταθεί σε περισσότερους συναδέλφους του θύματος ενώ αναμένεται να ζητηθεί και η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Σε εξέλιξη είναι και οι έρευνες από τις κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας για να εντοπιστεί το δρομολόγιο των δραστών, καθώς και το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει όλα τα δεδομένα για να φτάσει στο προφίλ των δραστών, καθώς στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού, κρατούνται τόσο καταδικασμένοι για τρομοκρατία όσο και ποινικοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις έρευνες έχι αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, καθώς ο αρχιφύλακας είχε διατελέσει διευθυντής της πτέρυγας κράτησης Δομοκού με έγκλειστους τρομοκράτες. 

Από τις έρευνες φαίνεται ότι οι δράστες, που εκτιμάται ότι ήταν πιθανότατα τρεις, άρχισαν να πυροβολούν από πίσω προς τα μπροστά το θύμα.

Μάλιστα, φαίνεται ότι άδειασαν τα όπλα τους πάνω στον αρχιφύλακα, καθώς βρέθηκαν συνολικά 43 κάλυκες, 30 εξ αυτών από καλάσνικοφ και οι υπόλοιποι από 9άρι πιστόλι.

Οι αρχές ερευνούν γιατί οι εκτελεστές χρησιμοποίησαν και το πιστόλ, ενώ είχαν το καλάσνικοφ, ενώ εκτιμούν ότι μπορεί να το έκαναν για τις χαριστικές βολές, κάτι που θα πιστοποιήσει η νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί στο θύμα την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι ένα από τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση είχε χρησιμοποιηθεί σε διάρρηξη στον Ασπρόπυργο το 2012. 


σχετικα αρθρα