Συνάντηση γνωριμίας είχαν σήμερα ο αναπληρωτής  υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ.

Οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης παρέδωσαν τις θέσεις τους στον κ. Κατρούγκαλο για τη διοικητική οργάνωση των δήμων και το προσωπικό.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Πατούλης ανέφερε συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία, ώστε να μην υπάρχει κανένα νομοθέτημα χωρίς προηγούμενη συνεργασία με τους δημάρχους. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Κατρούγκαλος τους επισήμανε ότι το θέμα είναι αρμοδιότητας του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και για το αν υπάρχει κάποια οικονομική μελέτη που να το στηρίζει, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε: 

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα επισπευσθούν τα ζητήματα του ΑΣΕΠ μέσα σε ένα συνολικότερο πλαίσιο διαχείρισης του τι μπορεί να πάρει ο κάθε δήμος από αυτές τις ήδη υπαρκτές καταστάσεις των προσλήψεων υπαλλήλων, όπως επίσης θα υπάρξει μία συνεργασία ΚΕΔΕ και υπουργείων για ένα γενικότερο προγραμματισμό των προσλήψεων προσωπικού υπαλλήλων. με τα ζητήματα του 2014-2020».

Για την ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι είναι απαραίτητη για τους δήμους, αλλά «ακόμη δεν έχουν καταλήξει με ποιο τρόπο θα μπορέσει να συγκροτηθεί.