Σε συμβολική κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου της Νεάπολης Λασιθίου προχωρούν την Τρίτη γονείς και μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για τα στοιχεία αμίαντου στη στέγη του σχολείου. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων:

«Όλοι έχουμε ακούσει για τις επικίνδυνες για την υγεία, συνέπειες του αμίαντου..

Αυτό που δεν είναι γνωστό σε όλους όμως είναι, ότι η στέγη στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης μας περιέχει αμίαντο και είναι το μοναδικό σχολείο του νομού που δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί.

Θεωρούμε το θέμα απόλυτης προτεραιότητας και την ευθύνη μας ως Πολίτες μέγιστη απέναντι σ' αυτό!

Έχοντας εξαντλήσει τόσα χρόνια την οδό των ''εγγράφων'' και την υπομονή μας, αποφασίσαμε ομόφωνα στην τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση να κάνουμε κάτι πιο δραστικό, εμείς οι γονείς, προκειμένου να δοθεί στο θέμα οριστική επιτέλους λύση.

Έτσι, ομόφωνα αποφασίσαμε να κάνουμε συμβολικά κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα-οι γονείς και κηδεμόνες- την Τρίτη 3 Μαΐου.

Σ' αυτό το εγχείρημα σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας… Επειδή η διαφύλαξη της υγείας των παιδιών είναι υποχρέωση όλων μας… Η κατάληψη του σχολείου θα είναι συμβολική και θα διαρκέσει μία μέρα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα στη διαδικασία την εξεταστικής περιόδου των παιδιών μας…».Πηγή: 24wro