Ρατσιστική λεκτική επίθεση φέρεται ότι εξαπέλυσε χθες το βράδυ ένας 57χρονος εναντίον γιατρού, νιγηριανής καταγωγής, του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης.

Όπως καταγγέλθηκε, τo περιστατικό σημειώθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του συγκεκριμένου νοσοκομείου, όπου προσήλθε ο 57χρονος ως ασθενής. Αναμένοντας τη σειρά του προκειμένου να εξυπηρετηθεί, ο ασθενής, κατά την 29χρονη καταγγέλλουσα γιατρό, επιδόθηκε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της.

Μάλιστα, η αλλοδαπή γιατρός προέβη αμέσως στην υποβολή μήνυσης σε βάρος του ασθενούς και λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί τον συνέλαβαν μέσα στους χώρους του «Μαμάτσειου», όπου νοσηλευόταν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ρατσισμού, με την οποία οδηγήθηκε το μεσημέρι στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του νοσοκομείου καταδίκασε την «ρατσιστική επίθεση» που δέχθηκε η γιατρός. «Τέτοιες πράξεις μας παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους και δεν αρμόζουν στην εποχή μας και ιδιαίτερα στον χώρο του νοσοκομείου, όπου όλο το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό υπερβάλλει εαυτόν για το καλό και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας» αναφέρεται.