current views are: 2

25 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση17:24

Σοβαρές κατολισθήσεις στην Ξάνθη (φωτό)

Δύσκολη είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά της Ξάνθης λόγω κατολισθήσεων.

Δημοσίευση 17:24’
αρθρο-newpost

Δύσκολη είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά της Ξάνθης λόγω κατολισθήσεων.

Δύσκολη είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά της Ξάνθης λόγω κατολισθήσεων.

Από την βροχόπτωση της περασμένης Κυριακής εντοπίστηκαν τα πρώτα προβλήματα που εντάθηκαν τις επόμενες μέρρες.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην έξοδο από την πόλη της Ξάνθης προς την ορεινή περιοχή όπου ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε και κατέπεσε πάνω στο προστατευτικό τοιχίο που βρίσκεται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας. Το μέγεθος του βράχου προκάλεσε σοβαρή ζημιά στο τοιχίο, το οποίο σε αρκετά σημεία φαίνεται να έχει υποχωρήσει εγκυμονώντας πλέον κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς. 

Στο σημείο βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης, ο οποίος μιλώντας για το πρόβλημα στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 ανέφερε πως “έπεσε ένα θεόρατος βράχος και διέλυσε το τοιχίο. Ευτυχώς δεν υπήρξαν χρήματα, αλλά το έργο έχει καταστραφεί και θα βρεθούν άμεσα χρήματα για την επιδιόρθωση του”. 

Ήδη, έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση στην περιοχή ώστε να ενημερώνονται οι διερχόμενοι οδηγοί για το πρόβλημα που παρουσιάζει ο δρόμος και κρίνεται απαραίτητο οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Υπάρχουν κατολισθήσεις στην ορεινή περιοχή, στον Εχίνο και στη Σταυρούπολη, τα συνεργεία είναι διαρκώς έξω και μόλις ενημερωνόμαστε για κάποια κατολίσθηση επεμβαίνουμε άμεσα. Προβλήματα υπάρχουν και στον κάμπο από τις πλημμύρες, αλλά είναι κυρίως τα γνωστά προβλήματα που κάθε φορά που βρέχει πολύ καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε” διευκρινίζει ο κ. Ζαγναφέρης, τονίζοντας πως πρέπει να προχωρήσουν οι εργασίες για την υλοποίηση έργων, όπου χρειάζεται, ώστε να αντιμετωπιστούν δραστικά αντίστοιχα προβλήματα χρόνων. 


σχετικα αρθρα