Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι συνόδευσαν το μεσημέρι στην τελευταία του κατοικία τον άτυχο 47χρoνο αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Μάκη Γκαλιμάνη, που δολοφονήθηκε το Σάββατο, εν ψυχρώ έξω από το σπίτι του.

Τραγικές φιγούρες τα παιδιά του, οι γονείς του αλλά και τα αδέλφια του, ενώ οι συνάδελφοί του δεν έκρυβαν τη θλίψη τους. Ήταν παρόντες και πρώην κρατούμενοι ενώ ανάμεσα στα στεφάνια κυρίως από συναδέλφους του και συνδικαλιστικά σωματεία ήταν και ένα από κρατούμενους στις φυλακές Δομοκού.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία ενώ συγχρόνως έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην προσωπικότητα του αρχιφύλακα τον οποίο γνώριζε πολύ καλά. Μάλιστα υπογράμμισε ότι πριν από τρεις μήνες περίπου του είχε συστήσει να παίρνει μέτρα και να προσέχει μετά τη δουλειά που έχει» για να εισπράξει την απάντηση από τον άτυχο 47χρονο: «Δεν χρειάζεται. Έχω μόνο φίλους».

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο Αντώνης Αραβαντινός, καθώς ήταν και κουμπάρος του θύματος, χαρακτήρισε την εκτέλεση ως «τρομοκρατικό χτύπημα» ενώ άφησε αρκετές αιχμές για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που έδειχνε ο άτυχος αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού λέγοντας ότι «σε μάλωνα που πήγαινες στις λαϊκές να πάρεις αφορολόγητα τσιγάρα επειδή ήταν φτηνά για να τα μοιράζεις στους κρατούμενους γιατί δεν σου έφταναν τα λεφτά… Μου έλεγες ότι είναι πολύ δύσκολα να είναι κάποιος φυλακή και να μην έχει ούτε τσιγάρο…». Μάλιστα, όπως είπε ο Αντώνης Αραβαντινός «σε πολλά καταστήματα κράτησης οι κρατούμενοι κάνουν σήμερα αποχή συσσιτίου μην μπορώντας να πιστέψουν ότι σκότωσαν τον Μάκη Γκαλιμάνη…».