Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Να «ανοίξουν» τα στόματα. Αυτό ζητά, μέσω του newpost, η οικογένεια του αγνοούμενου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Όπως λέει ο ιδιωτικός ερευνητής, στον οποίο οι γονείς του 20χρονου έχουν αναθέσει την έρευνα, Γιώργος Τσούκαλης:

«Οι άνθρωποι στα Γιάννενα ξέρουν περισσότερα και δεν μιλούν, άλλοι από φόβο, άλλοι θέλοντας να προστατεύσουν τους συμφοιτητές του Βαγγέλη που, σύμφωνα με μαρτυρίες, του ασκούσαν εκφοβισμό. Η οικογένεια τους παρακαλεί, όποια πληροφορία έχουν να την καταθέσουν,είτε στην αστυνομία είτε σε εμένα, έστω και ανώνυμα». 

Δεν απέδωσε η έρευνα στις Μονές 

Εκτενής έρευνα έγινε στα μοναστήρια όλης της χώρας, μετά από εντολή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη το newpost. 

Aπό τις 17 Φεβρουαρίου έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος με την οποία ζητείται από τους ηγουμένους των μοναστηρίων σε ολόκληρη τη χώρα να συμβάλουν στην αναζήτηση του 20χρονου που στις 6 Φεβρουαρίου εξαφανίστηκε από την εστία των φοιτητών της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Ιωάννινα, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι ο φοιτητής έχει καταφύγει σε κάποιο από αυτά. 

«Δυστυχώς, η έρευνα δεν έχει αποδώσει καρπούς, δεν έχουμε μέχρι σήμερα καμία ενημέρωση και πιστεύω πως, αν τελικά είχε καταφύγει σε κάποιο  μοναστήρι ο νεαρός, σήμερα θα το γνωρίζαμε», λέει ο υπεύθυνος τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης

Τον είδαν στον Πειραιά 

Την ίδια ώρα, δύο νέα τηλεφωνήματα στρέφουν τις έρευνες στην περιοχή του Πειραιά.  Τα τηλεφωνήματα έγιναν επώνυμα, προς τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 20χρονος εθεάθη να κινείται στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.