Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο. Μακεδονίας Θράκης.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο πλαίσιο της Ημέρας Πανελλαδικής Δράσης Εκπαιδευτικών-Γονέων-Μαθητών και διοργανώθηκε από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν τρεις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και σύλλογοι και ενώσεις του νομού.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να παραδοθεί ψήφισμα στην Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Το ψήφισμα, το οποίο παρέλαβε ο διευθυντής του γραφείου της Υφυπουργού κ. Νίκος Κουφοτόλης, αναφέρει ότι περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και πάνω από 26.000 παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί. Στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής, είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό τους εισόδημα δεν καλύπτει τις ανάγκες. Για τους ίδιους λόγους πολλά παιδιά είναι επίσης ανασφάλιστα.

Στα αιτήματα των διαδηλωτών συμπεριλαμβάνεται η χορήγηση ενός δωρεάν γεύματος καθημερινά για όλους τους μαθητές, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του κράτους και δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης, ζήτησαν από τον εκπρόσωπο του Υφυπουργείου να διευθετηθεί το συντομότερο το θέμα με τη θέρμανση των φοιτητικών Εστιών.

Ο κ. Κουφοτόλης μιλώντας με τους εκπρόσωπους της συγκέντρωσης είπε ότι «η Υφυπουργός είναι πλήρως ενήμερη για τα προβλήματα και μας δεσμεύουν οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για την άμεση εξεύρεση λύσεων».