Με την κατάθεση του Γιώργου Αγγελόπουλου, εξειδικευμένου συνεργάτη του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα τεχνολογίας, άρχισε η δεύτερη συνεδρίαση της δίκης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Πρόκειται για τον υπάλληλο, που ανέλαβε την πρώτη επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ κατ' εντολή του πρώην υπουργού Οικονομικών. Όπως υποστήριξε ο μάρτυρας, ενημερώθηκε προφορικά από τον ίδιο τον υπουργό να ερευνήσει το CD και να εντοπίσει τους είκοσι μεγαλοκαταθέτες και το συνολικό ποσό της λίστας.

«Το τελευταίο τρίμηνο του 2010 μου έδωσε το CD. Αδυνατώ να θυμηθώ ακριβώς το πότε γιατί γενικώς φοράω κοντομάνικα και δεν μπορώ να προσδιορίσω το χρόνο. Ηταν μια δουλειά σαν όλες τις άλλες. Δεν μου είπε ποτέ ότι είναι εμπιστευτικό ή να προσέχω. Ασχολήθηκα με αυτό την ίδια μέρα και είδα ότι περιελάμβανε πολλά αρχεία, πάνω απο 2000», δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος. 

«Το CD αυτό δεν ήταν μετατρέψιμο, δηλαδή δεν μπορούσε να μετατραπεί», είπε και πρόσθεσε πως χρειάστηκε μια εβδομάδα για να το ψάξει.

Σε ερώτηση του Προέδρου του Δικαστηρίου, σχετικά με το ποια ήταν η μεγαλύτερη κατάθεση που είδε, ο μάρτυρας ανέφερε ότι ήταν 500 εκατ. δολάρια. 

«Όταν τον ενημέρωσα για το ποσό των καταθέσεων που ήταν συνολικά περίπου 2 δισ. δολάρια, μου είπε (σ.σ. ο πρώην υπουργός) "ό, τι έκανες στο σκληρό δίσκο διάγραψε το". Κι αυτό γιατί εκείνος, για λόγους ασφαλείας, είχε αντιγράψει το περιεχόμενο του CD στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του», σημείωσε ο μάρτυρας.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, δεν γνώριζε τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά συνέδεσε αυτό που είχε κάνει, όταν δημιουργήθηκε θόρυβος από τα ΜΜΕ. Ο κ. Αγγελόπουλος μάλιστα ήταν κατηγορηματικός ότι επέστρεψε το πρωτότυπο CD, το οποίο όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει πλέον στη δικογραφία.

Σε ερώτηση του προέδρου της Έδρας εάν ο κ. Παπακωνσταντίνου του έδινε συχνά CD, η απάντηση του μάρτυρα ήταν: «όχι συχνά».