Επιστολή προς τους υπουργούς Επικρατείας, Νίκο Παππά, Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, Εσωτερικών Νίκο Βούτση και Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, απέστειλε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Β. Αλεξανδρής, με την οποία απευθύνει έκκληση να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή και την προσήκουσα μέριμνα για την άμεση και αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος έγκαιρης καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαστικούς αντιπροσώπους των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Στην επιστολή αναφέρουν ότι «ανταπεξήλθαν στο ακέραιο στα καθήκοντά τους ως δικαστικοί αντιπρόσωποι κατά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών συμβάλλοντας αποφασιστικά στην άρτια διεξαγωγή τους».

Κατά συνέπεια, συνεχίζει η επιστολή, «ανέμεναν ευλόγως ανάλογη στάση και από πλευράς ελληνικής πολιτείας, σε σχέση με τη στοιχειώδη υποχρέωση της για έγκαιρη καταβολή της αποζημίωσης και των οδοιπορικών τους».

Παρά ταύτα, επισημαίνει ο κ. Αλεξανδρής, «η διαδικασία αυτή παραμένει ακόμη εκκρεμής λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων τα οποία καθιστούν άγνωστο τον χρόνο καταβολής τους».