Ογδόντα εννέα ακριβά φάρμακα αποφάσισε να χορηγήσει στους ασφαλισμένους του Δημοσίου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ενώ έλυσαν το εμπάργκο για τους ασφαλισμένους του ΟΤΕ και του ΟΑΕΕ.
Ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ, Κυριάκος Σουλιώτης, ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής ότι θα χορηγούνται τα 89 αυτά ακριβά φάρμακα, σε ένδειξη καλής θέλησης, καθώς αφορούν ασθενείς με σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας.

Όσον αφορά τις πληρωμές ο κ. Σουλιώτης είπε ότι έχουν βελτιωθεί και στόχος είναι ο χρόνος εξόφλησης να μην ξεπερνά τους 3 μήνες. Ας σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα χρειάζονταν από 5 έως 8 μήνες για να εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί από τα περισσότερα ταμεία.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτή πρόσκληση στους φαρμακοποιούς να επιδείξουν κοινωνική αλληλεγγύη και να αναθεωρήσουν την αρχική τους απόφαση, ώστε να συμβάλουν με τη σειρά τους στη διαμόρφωση ενός κλίματος αλληλεγγύης και αμοιβαίας συνεννόησης έκανε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίουσε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης μετά τη συνάντηση με τον διοικητή του ΟΑΕΕ Γερ.Βουδούρης δήλωσε για την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλλόγου Αττικής ότι οι έμποροι αντιλαμβάνονται απόλυτα τη δικαιολογημένη αγωνία των φαρμακοποιών για την κάλυψη των οφειλών του Δημοσίου προς αυτούς, ωστόσο, όπως ανέφερε: "δεν θα πρέπει αυτή η «βεντέτα» ανάμεσα σε φαρμακοποιούς και υπουργείο να έχει ως θύματα τους απλούς ασφαλισμένους, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη δυσπραγία των ταμείων τους".

Η ΕΣΕΕ, προτείνει στη Διοίκηση του ΟΑΕΕ να προχωρήσει στη σταδιακή εξόφληση των οφειλομένων του διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, σε όσους δεν έχουν ακόμα καταβληθεί, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να συνεχιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη φαρμακευτική περίθαλψη 300.000 οικογενειών ασφαλισμένων εμπόρων.

Είναι ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να μην διαμορφώνονται συνθήκες απόλυτης σύγκρουσης και να αναζητούνται, καλή τη πίστει, λύσεις στα προβλήματα που έχουν ανακύψει, όπως εκτιμά η ΕΣΕΕ και σε ανακοίνωση της συνομοσπονδίας προστίθεται ότι το κόστος οποιασδήποτε κινητοποίησης δε θα πρέπει να μετακυλύεται στις «πλάτες» των ήδη πληττόμενων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων εμπόρων και των οικογενειών τους.

Αργότερα, ο κ. Βουδούρης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντο.
TAGS