Η εταιρία Ελληνικός Χρυσός τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «παραμένει σταθερή στη βούλησή της για υλοποίηση της επένδυσης στη Χαλκιδική».

 Σε γραπτή του δήλωση ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος αναφέρει ότι η εταιρία «δέχεται το τελευταίο διάστημα απρόκλητες επιθέσεις οι οποίες προκαλούν κωλύματα στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του επενδυτικού της σχεδίου στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, στη Β.Α. Χαλκιδική».

Πρόσθεσε ότι η εταιρία «τιμά απολύτως το συμβόλαιό της με το Ελληνικό Δημόσιο που υπογράφηκε στις 12.12.2003 και κυρώθηκε με το νόμο 3220/2004 (ΦΕΚ 15/A/28.1.2004)» και «επιφυλάσσεται να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την κατοχύρωση των συμφερόντων της».

Και προσθέτει ότι «αυτή την περίοδο η εταιρεία μας πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση στην χώρα ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ, με 2.000 εργαζόμενους, επένδυση η οποία έχει κριθεί επανειλημμένα από το Συμβούλιο της Επικρατείας απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον, καθόλα νόμιμη και με πολλαπλά οφέλη για το Δημόσιο συμφέρον και την Εθνική οικονομία».