Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν τις τελευταίες ημέρες τον Δήμο Τοπείρου, με αποτέλεσμα δεκάδες σπίτια, υπόγεια και αυλές να πλημμυρίσουν, αγροτικές εκτάσεις να καλυφθούν από μεγάλες ποσότητες υδάτων και να κινδυνεύσει ζωικό κεφάλαιο. 

Οι ποσότητες νερού που άφησε πίσω της η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με χρόνια προβλήματα που παρουσιάζουν συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου, ήταν αρκετά για να προκαλέσουν καταστροφές, κρούοντας παράλληλα το καμπανάκι του κινδύνου στους αρμόδιους ώστε να λάβουν μέτρα για την αποφυγή αντίστοιχων προβλημάτων στο μέλλον. 

Κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ερασμίου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους πλημμυρισμένους δρόμους που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Τα νερά συσσωρεύτηκαν πάνω σε μεγάλα τμήματα του δρόμου με αποτέλεσμα οι ίδιοι να μην μπορούν να προσεγγίζουν τις κτηνοτροφικές τους μονάδες.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com,  ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, ζητά την άμεση επέμβαση της Περιφέρειας και πιο συγκεκριμένα της Π.Ε. Ξάνθης, και με επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Ζαγναφέρη επισημαίνει για ακόμη μια φορά το γεγονός πως τα στραγγιστικά κανάλια, που υπάρχουν κατά μήκος του Δήμου, είναι φραγμένα και χρίζουν καθαρισμού. Όπως διευκρινίζει πρόκειται για κάτι που έχει επισημάνει και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να υπάρξει η αναμενόμενη αντίδραση, με αποτέλεσμα οι πρόσφατες βροχοπτώσεις που έπληξαν τον Δήμο να βρουν τα κανάλια φραγμένα.