<img src="https://certify.alexametrics.com/atrk.gif?account=bmSkk1acFHS1cvhttps://certify.alexametrics.com/atrk.gif?account=bmSkk1acFHS1cv" style="display:none" height="1" width="1" alt="" />

ΕΛΛΑΔΑ

"Σφαγή" στην Άμεση Δράση

Δημοσίευση 3 Μαΐου 2011, 13:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
"Σφαγή" στην Άμεση Δράση
Facebook Twitter Whatsapp
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών δυσανασχετούν με τη διαμάχη μεταξύ των αστυνομικών στις ομάδες Δέλτα και Ζήτα της Αμεσης Δράσης. Διαμάχη που πλήτει κατάφορα την εύρυθμη λειτουργία της αστυνομίας και έρχεται να προστεθεί στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σύνολό της η ΕΛ.ΑΣ., όπως οι ελλείψεις καυσίμων και εξοπλισμού.
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών δυσανασχετούν με τη διαμάχη μεταξύ των αστυνομικών στις ομάδες Δέλτα και Ζήτα της Αμεσης Δράσης. Διαμάχη που πλήτει κατάφορα την εύρυθμη λειτουργία της αστυνομίας και έρχεται να προστεθεί στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σύνολό της η ΕΛ.ΑΣ., όπως οι ελλείψεις καυσίμων και εξοπλισμού.
Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι και η δήλωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνα, ο οποίος σχολίασε "Αν σε ένα σώμα, μια υπηρεσία λειτουργούν φέουδα και καπετανάτα, τότε...έχουμε ξεφύγει"!

Τα σπασμένα των αρχηγών φαίνεται να πληρώνουν οι αστυνομικοί έχοντας προκληθεί πανικός στα ενδότερα της ΕΛ.ΑΣ. Αντιμαχίες άνευ όρων μεταξύ των αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ και της ΖΗΤΑ με παραιτήσεις, με καταγγελίες σε συναδέλφους, με απαξίωση της ηγεσίας, γκρίνια και μουρμούρα...είναι το σκηνικό που επικρατεί στις ελληνικές αστυνομικές αρχές.

Ακόμη και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι «πριν από δύο χρόνια, όταν δημιουργήθηκε η ομάδα Δύναμης Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης (ΔΕΛΤΑ), υπήρξαν αντιδράσεις από τους “παλιούς” της Ζήτα που έλεγαν ότι δεν θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια ακόμη ομάδα αλλά να ενισχυθεί η δική τους. Παράλληλα υπήρξε το φαινόμενο της διοίκησης μέσα στη διοίκηση με ξεχωριστούς επικεφαλής αξιωματικούς των δυο ομάδων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες 48 ώρες σχεδόν στο σύνολό του το προσωπικό της ομάδας Δέλτα κατέθεσε αιτήσεις μετάθεσης σε άλλες υπηρεσίες με το σκεπτικό ότι έχουν μείνει «ακάλυπτοι» κατά καιρούς από την υπηρεσία τους στις «επιθέσεις» που δέχονται.
Αφορμή ο τελικός

Είχε προηγηθεί η καταγγελία οδηγού λεωφορείου που μετέφερε οπαδούς της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ότι στη λεωφόρο Κηφισιάς αστυνομικοί της Δέλτα έσπασαν δύο τζάμια του οχήματός του. Ωστόσο την έντονη δυσφορία των αστυνομικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας προκάλεσε η κατάθεση δύο αντρών της ομάδας Ζήτα που ήταν παρόντες στο περιστατικό και επιβεβαίωσαν όσα κατήγγειλε ο οδηγός του λεωφορείου.

Επίσης οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι παρά το γεγονός πως υπάρχει υποβόσκουσα κόντρα μεταξύ των αστυνομικών των δύο υπηρεσιών σε σημείο μάλιστα κάποιοι να μη μιλάνε μεταξύ τους, η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν παρεμβαίνει πυροσβεστικά για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Συμπλήρωσαν μάλιστα: «Εγινε ολόκληρο ζήτημα για δύο τζάμια, που ενδεχομένως έσπασαν οι συνάδελφοι της Δέλτα και αν αποδειχθεί αυτό, ας τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές. Μήπως όμως είναι τα εξιλαστήρια θύματα και πληρώνουν τις “αμαρτίες” όσων σχεδίασαν τα μέτρα ασφαλείας το Σάββατο και απέτυχαν καθώς είχαμε επεισόδια εντός και εκτός ΟΑΚΑ αλλά και σε άλλες περιοχές;».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο σκηνικό έντασης υπήρξε και τον Οκτώβριο όταν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης κατήγγειλαν πως συνάδελφοί τους των ομάδων Δέλτα και ΔΙΑΣ παίρνουν ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στη νυχτερινή εργασία αν και δουλεύουν έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ δεν απείλησαν απλά με παραιτήσεις, αλλά το έκαναν και πράξη θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό μύνημα στους "ανώτερους".

Το μήνυμα

Χτες υπέβαλε την παραίτηση του και ο τελευταίος από τους περίπου 300 αστυνομικούς που στελεχώνουν την Ομάδα ΔΕΛΤΑ. Λειτούργησαν όπως ακριβώς επιτάσσει η στρατιωτικού χαρακτήρα διάρθρωση και φιλοσοφία της συγκεκριμένης Ομάδας.Όλοι, μέχρι ενός θέλοντας έτσι να στείλουν ένα μήνυμα από τα κάτω προς τα πάνω. Αρκεί το μήνυμα να διαβαστεί σωστά. Γιατί αυτό που κατ' ουσίαν λένε κάτω από τις ομαδικές παραιτήσεις, είναι δύο συνοπτικά κοφτές λέξεις προς τις ηγεσίες τους. "Βρείτε τα".

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για μία Ομάδα το ηθικό της οποίας δεν κάμφθηκε όταν τραυματίστηκαν σοβαρά δύο συνάδελφοι τους στις 3 Απριλίου του 2009, από τα πυρά δύο αδίστακτων κακοποιών στην Κυψέλη.

Ούτε δείλιασαν όταν τελικά υπέκυψε μετά από εφιαλτικές τεχνητές συνθήκες διατήρησης του στη ζωή του αστυνομικού συμβόλου πλέον για την Ομάδα, Σπύρου Θεοδώρου, δύο μήνες αργότερα.

Αντί να διαλυθούν, συσπειρώθηκαν. Αντί να υπάρξουν διαρροές κι άλλοι φρουροί κι άλλοι αστυφύλακες ζήτησαν να ενταχθούν σ' αυτή και υπήρξε το πρόπλασμα και το πρότυπο, πάνω στο οποίο δημιουργήθηκε η ΔΙΑΣ.

Στην Αστυνομία έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, κανείς δεν περισσεύει. Ούτε ΔΕΛΤΑ, ούτε ΖΗΤΑ, ούτε κανείς. Αρκεί να το καταλάβει έγκαιρα η ηγεσία και να πάψει να εθελοτυφλει.