ΕΛΛΑΔΑ

Προκλητική συλλογική σύμβαση με αυξήσεις και ειδικές παροχές στη ΔΕΗ

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2015, 10:13 / Ανανεώθηκε 2 Μαρτίου 2015, 16:03
Προκλητική συλλογική σύμβαση με αυξήσεις και ειδικές παροχές  στη ΔΕΗ
Facebook Twitter Whatsapp

Υπογράφηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΔΕΗ μεταξύ της διοίκησης και της ΓΕΝΟΠ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπογράφηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΔΕΗ μεταξύ της διοίκησης και της ΓΕΝΟΠ. 

Όπως είχε αποκαλύψει το newpost.gr, η νέα σύμβαση προβλέπει επιδόματα στους εργαζομένους για τη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ, δηλαδή των συνδικαλιστών. 

Πιο συγκεκριμένα η νέα σύμβαση έχει τριετή διάρκεια (ως το 2018) και προβλέπει: 

- Παρακράτηση 2 ευρώ το μήνα, επιπλέον ως έκτακτη συνδικαλιστική εισφορά η οποία σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους επιβάλλεται για την αποπληρωμή δανείου που είχε λάβει η ΓΕΝΟΠ από την επιχείρηση

-Χορήγηση επιδόματος τροφείου ύψους 6 ευρώ την ημέρα

- Δέσμευση για μη πραγματοποίηση απολύσεων 

Το τροφείο είναι 6 ευρώ την ημέρα για κάθε ημέρα πραγματικής εργασίας φυσική παρουσία και χορηγείται όπως αναφέρεται στη ΣΣΕ με στόχο την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της Επιχείρησης, τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας, καθώς και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Η ΔΕΗ δεσμεύεται επίσης «να μην προχωρήσει σε καταγγελία συμβάσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους, παρά μόνο εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος».

Προβλέπονται, τέλος, ειδικές παροχές για τους εργαζόμενους στην εμπορική εξυπηρέτηση πελατών (Front Office) που περιλαμβάνουν 4 ημέρες επιπλέον άδεια το χρόνο καθώς και ημερήσιο επίδομα μέχρι 5 ευρώ, μετά τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.