current views are: 1

2 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση10:33

Κουφοντίνας και Γουρνάς ζητούν το κλείσιμο των φυλακών στο Δομοκό

Σε απεργία πείνας κατεβαίνουν από σήμερα αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι. 

Δημοσίευση 10:33’
αρθρο-newpost

Σε απεργία πείνας κατεβαίνουν από σήμερα αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι. 

Σε απεργία πείνας κατεβαίνουν από σήμερα αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι.

Οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Κώστας Γουρνάς ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στην απεργία πείνας κάνοντας την εξής δήλωση: 

«Εμείς, πολιτικοί κρατούμενοι στη φυλακή τύπου Γ του Δομοκού, ο Κώστας Γουρνάς και ο Δημήτρης Κουφοντίνας, προχωράμε από σήμερα Δευτέρα 2 Μάρτη σε απεργία πείνας.

Παλεύουμε για να καταργηθούν τα άρθρα 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, για να καταργηθεί ολόκληρη η ειδική νομοθεσία εκτάκτων μέτρων με την οποία η εξουσία επιδιώκει να εγκληματοποιήσει και να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Παλεύουμε για να καταργηθούν τα ειδικά δικαστήρια – έκτακτα στρατοδικεία, αυτή η φάμπρικα εξόντωσης των νέων αγωνιστών, με τις ειδικές συνθέσεις, τους ειδικούς αντισυνταγματικούς νόμους, την ειδική αντιεπιστημονική και δόλια χρήση αποδεικτικών μέσων (π.χ. DNA), την ειδική κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων.

Παλεύουμε για την κατάργηση όλων των ειδικών κατασταλτικών νόμων κατά των διαδηλωτών και κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, που αποτελούν το σύμβολο του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατούμενων και του εκφοβισμού της κοινωνίας που αντιστέκεται.

Ζητάμε την άμεση αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού που η εξουσία επί 13 χρόνια τώρα εξοντώνει μεθοδικά και εκδικητικά, με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί σε ανήκεστες βλάβες, με το επίσημο ποσοστό αναπηρίας του να έχει φτάσει πλέον στο 98%».


σχετικα αρθρα