Με «καπέλο» τουλάχιστον 10 ευρώ χρέωνε τους επιβάτες του ένας 50χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας να παρεμβαίνει με τηλεκοντρόλ στις ενδείξεις του ταξιμέτρου του οχήματος.

Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 50χρονος, χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τους επιβάτες, «φούσκωνε» με το τηλεκοντρόλ το κόμιστρο που εμφανιζόταν στην οθόνη του ταξίμετρου.

Σε μέτρηση συγκεκριμένης διαδρομής που διενεργήθηκε μάλιστα, παρουσία του οδηγού και αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι σε απόσταση 8,74 χιλιομέτρων αντί του ποσού των 7,09 ευρώ που αντιστοιχεί, η απόδειξη που εξέδωσε το ταξίμετρο μετά το τέλος της διαδρομής, αφού ενεργοποιήθηκε το τηλεκοντρόλ, ανέγραφε ότι διανύθηκε απόσταση 23,36 χιλιομέτρων και το αντίτιμο ήταν 17,04 ευρώ.

Μάλιστα το παραβιασμένο ταξίμετρο ήταν, υποτίθεται, κανονικά σφραγισμένο με μολυβδοσφραγίδα, όπως προβλέπεται.

Οι έλεγχοι των αστυνομικών της Τροχαίας του αεροδρομίου έχουν εντατικοποιηθεί μετά την έναρξη της τουριστικής περίοδος. Σε ό,τι αφορά τους οδηγούς ταξί, οι έλεγχοι εστιάζονται κυρίως στα ταξίμετρα, αλλά και στην εμφάνιση οδηγών και οχήματος, καθώς και στην τήρηση των κανόνων επιβίβασης στα προβλεπόμενα σημεία.

Πηγή: tovima