current views are: 2

3 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση10:24

Ουρές χιλιομέτρων στο ΙΚΑ Καλλιθέας- Απίστευτη ταλαιπωρία για τα βιβλιάρια (Βίντεο)

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί από νωρίς τα ξημερώματα στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

Δημοσίευση 10:24’
αρθρο-newpost

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί από νωρίς τα ξημερώματα στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου – Αναστασία Γαλάνη

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί από νωρίς τα ξημερώματα στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

Ο λόγος είναι η αναθεώρηση των βιβλιαρίων υγείας που αν και θα έπρεπε να συμβαίνει ηλεκτρονικά εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν από το πρωί να εξυπηρετηθούν από τα ίδια τα καταστήματα.

Ωστόσο, λόγω έλλειψης προσωπικού η εξυπηρέτηση έγινε… ταλαιπωρία.

Ακριβώς την ίδια εικόνα παρουσιάζουν όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, λέει στο newpost o πρόεδρος των εργαζομένων ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος.

Εξηγεί πως «δεν χρειάζονται, πια, θεώρηση τα βιβλιάρια, και η ηλεκτρονική διεύθυνση η οποία έχει δοθεί είναι μόνο για να ενημερωθεί ο ασφαλισμένος, δεν χρειάζεται τίποτα να τυπώσει. Όταν επισκεφτεί κάποιον γιατρό του ΕΟΠΥΥ , ο θεράπων θα δει το τερματικό ότι ο ασφαλισμένος είναι ενήμερος και θα του γράψει εξετάσεις και φάρμακα».

Και συμπληρώνει ότι ανάγκη να προσέλθουν έχουν μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι και όσοι έχουν παιδιά άνω των 20 ετών που σπουδάζουν και τα έχουν στο βιβλιάριό τους ως προστατευόμενα μέλη: «Αυτό, μόνο και μόνο γιατί χρειάζεται η κατάθεση κάποιων δικαιολογητικών». 

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, επιβεβαιώνει, μιλώντας στο newpost, ότι η καρτέλα του ασφαλισμένου παραμένει ενήμερη ακόμη κι αν ο ίδιος δεν κάνει καμία κίνηση:

«Έχουμε ενημερώσει τους ασφαλισμένους με κάθε δυνατό τρόπο: μέσω διαδικτύου, στις εφημερίδες, στην τηλεόραση. Δεν ξέρουμε τί άλλο να κάνουμε».

Γιατί λοιπόν οι ουρές χιλιομέτρων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ;
«Γιατί ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το Κράτος», λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ταμείου.

 


σχετικα αρθρα