ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση της ΓΕΝΟΠ για τη Συλλογική Σύμβαση

Δημοσίευση 3 Μαρτίου 2015, 17:57 / Ανανεώθηκε 3 Μαρτίου 2015, 17:16
Η απάντηση της ΓΕΝΟΠ για τη Συλλογική Σύμβαση
Facebook Twitter Whatsapp

Ούτε 6 ευρώ είναι τα «τροφεία», ούτε 33 εκατομμύρια ευρώ το κόστος της Συλλογικής Σύμβασης που υπεγράφη με τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Ούτε 6 ευρώ είναι τα «τροφεία», ούτε 33 εκατομμύρια ευρώ το κόστος της Συλλογικής Σύμβασης που υπεγράφη με τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές.

Όπως λέει στο newpost ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κώστας Κουτσοδήμας,

«Η παροχή σίτισης είναι μέχρι του ποσού των έξι ευρώ. Κυμαίνεται ανά περίπτωση. Έτσι, το κόστος δεν φτάνει τα 33 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Η κοστολόγηση δεν έχει γίνει ακόμα, θα γίνει σε νέα συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ».

Όπως είχε αποκαλύψει το newpost, παρουσιάζοντας-πριν από την υπογραφή- ολόκληρο το κείμενο της συλλογικής σύμβασης, οι συνδικαλιστές, πλέον, θα παίρνουν και προσαυξήσεις βάρδιας, οι οποίες είχαν καταργηθεί για όσους τελούσαν υπό συνδικαλιστική άδεια. Μάλιστα, θα πάρουν και αναδρομικά όλες τις προσαυξήσεις της προηγούμενης τριετίας που-με βάση την προηγούμενη συλλογική σύμβαση-δεν είχαν καταβληθεί.

«Πρόκειται για 4 συναδέλφους οι οποίοι προσέφυγαν δικαστικά και δικαιώθηκαν. Το Εφετείο επέβαλε στη ΔΕΗ την αποκατάστασή τους και αυτή μπήκε στη Συλλογικής Σύμβαση», λέει ο κ. Κουτσοδήμας.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα επίδομα που λαμβάνουν όσοι υπάλληλοι της ΔΕΗ εργάζονται με «κυλιόμενο ωράριο», δεν έχουν δηλαδή σταθερή βάρδια. Αυτοί παίρνουν ένα επίδομα («εναλλασσόμενης φυλακής»), που, ανάλογα με την μισθοδοτική τους κλίμακα μπορεί να φτάνει και τα 1000 ευρώ / μήνα. Με την προηγούμενη συλλογική σύμβαση (2012) είχε αποφασιστεί να μην το λαμβάνουν οι συνδικαλιστές που κάνουν χρήση συνδικαλιστικής άδειας, παρά μόνο αν είχαν φυσική παρουσία. 

«Μπορεί να μην πηγαίνουν στο πόστο τους όσοι έχουν συνδικαλιστική άδεια, βρίσκονται όμως από το πρωί μέχρι το βράδυ στο γραφείο τους στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ», απαντά ο κ. Κουτσοδήμας. 

Υπενθυμίζεται πως, όπως προβλέπεται στην τελευταία σελίδα της συλλογικής σύμβασης, η διοίκηση θα παίρνει 2 ευρώ το μήνα από κάθε εργαζόμενο για να τα αποδίδει στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ..