Τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα των δημόσιων νοσοκομείων κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας ότι είναι προ των πυλών της οικονομικής κατάρρευσης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακή οικονομική κατάσταση λόγω της έλειψης κονδυλίων και ζητά από το υπουργείο Υγείας, να διασφαλίσει άμεσα την απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών τους αναγκών και κάθε περαιτέρω περικοπή απειλεί να τινάξει στον αέρα το σύστημα υγείας. H εξάντληση των αποθεματικών των νοσοκομείων για τις πληρωμές του Μαρτίου δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες ενώ δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα.

Ήδη τα περισσότερα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν αυτό το μήνα πρόβλημα στην εξόφληση των προμηθευτών ενώ οι ελλείψεις στα απαραίτητα υλικά αυξάνονται καθημερινά καθιστώντας αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
Επιπρόσθετα παραμένουν απλήρωτες οι τακτικές εφημερίες, από το Δεκέμβριο του 2014, οδηγώντας στην οικονομική εξαθλίωση, το ιατρικό προσωπικό που σηκώνει το βάρος και στηρίζει αυτή την δύσκολη περίοδο το σύστημα.

Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία, να διασφαλίσει άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια, για να πληρωθούν οι εφημερίες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Δημόσιων νοσοκομείων.