Έντονη ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στις χθεσινές δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στο STAR ότι είναι αναγκαία η είσοδος ιδιωτών στον ΟΣΕ.

Η ΠΟΣ εκφράζει σε ανακοίνωσή της «τη βαθιά θλίψη της και την απογοήτευσή της από την κυβέρνηση γι’ αυτές τις δηλώσεις, με δεδομένο ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εγκρίθηκε διά της ψήφου του ελληνικού λαού πρόσφατα, δεν συμπεριλαμβάνεται αυτή η θέση. Αντίθετα στο πρόγραμμα αναφέρεται η θέση για Ενιαίο Δημόσιο Σιδηρόδρομο που είναι και διαχρονικά η θέση της ΠΟΣ».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρουν: 

«Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο από τα λόγια του πρωθυπουργού: "Εάν διαλυθεί ο ΟΣΕ και ξεπουληθούν τα φιλέτα σε ιδιώτες, όπως έγινε και στη Μεγ. Βρετανία και απέτυχε αυτό το εγχείρημα, θα υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με την ασφάλεια στου σιδηρόδρομου. Δεύτερον, θα είναι πανάκριβο το εισιτήριο. Τρίτον, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για τους πολίτες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας να μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο…"».

Η ΠΟΣ καλεί άμεσα τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να απαντήσουν και να εξηγήσουν στον λαό τι προτίθενται να πράξουν για τον Σιδηρόδρομο.
 
«Επιτέλους, ας σταματήσει να χρησιμοποιεί τον Σιδηρόδρομο το πολιτικό σύστημα σαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ που η ιδιωτικοποίησή του θα άρει όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί διαχρονικά στον Σιδηρόδρομο, διενεργώντας λογιστικό έλεγχο για το χρέος του Σιδηροδρόμου» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ, δηλώνοντας ότι επιμένουν για έναν Ενιαίο Δημόσιο Σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού.