Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, στο Ειδικό Δικαστήριο.

Σήμερα, καταθέτει ως μάρτυρας ο πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελικός λειτουργός Ιωάννης Διώτης.

Υπενθυμίζεται ότι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου, χειρίστηκε και επεξεργάστηκε αντίγραφα της λίστας Λαγκάρντ που περιέχει ονόματα και ποσά με καταθέσεις στην Τράπεζα HSBC Γενεύης στην Ελβετία.

Παράλληλα, όμως ο κ. Διώτης με το υπ΄ αριθμ. 44/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία για τους χειρισμούς του, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, στην υπόθεση του περιεχομένου της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ. Διώτης δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν 2.062 ονόματα Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της Τράπεζας HSBC, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους.

Ο επόμενος μάρτυρας της σημερινής συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι ο διάδοχος του κ. Διώτη στο ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος.