Προφυλακίστηκε ο 40χρονος παιδόφιλος που συνελήφθη χθες στο Περιστέρι, ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του.

Ειδικότερα, η 10η ανακρίτρια ενώπιον της οποίας απολογήθηκε ο 40χρονος, διέταξε την προφυλάκισή του με τις κατηγορίες της παιδοφιλίας και της αποπλάνησης ανηλίκων.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με κακουργηματικές και πλημμεληματικού βαθμού πράξεις, που αφορούν τα αδικήματα του βιασμού, αποπλάνησης ανηλίκου, απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και απόπειρας προσέλκυσης ανηλίκου.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη οι αποκαλύψεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη δράση του προκάλεσαν σοκ, αφού όπως προέκυψε είχε μετατρέψει ένα φορτηγάκι σε... κινητό στούντιο αποπλάνησης με όλα τα «σύνεργα»!

Ο 40χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω, τη στιγμή που είχε επιβιβάσει 13χρονο σε φορτηγάκι με σκοπό να τον αποπλανήσει. Παράλληλα, φέρεται στο παρελθόν να είχε βιάσει και ένα 14χρονο κορίτσι, ωστόσο κυκλοφορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Πειθαρχική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε πειθαρχική εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί αν προκύπτει ολιγωρία υπαλλήλων της για τις ενέργειες που θα έπρεπε να έχουν γίνει, ώστε να συλληφθεί έγκαιρα ο 40χρονος παιδόφιλος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Εισαγγελίας

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ηδικογραφία υποβλήθηκε στις 25 Αυγούστου του 2014 και «παραδόθηκε απευθείας στον Εισαγγελέα, ο οποίος αυθημερόν έδωσε παραγγελία για την ανακάλυψη του δράστη».

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014 «η δικογραφία επανήλθε στην υπηρεσία μας και ζητήθηκε και πάλι απευθείας από τον Εισαγγελέα παραγγελία για τη διερεύνηση των στοιχείων του δράστη μέσω facebook, η οποία δόθηκε αυθημερόν. Η εν λόγω δικογραφία επανυποβλήθηκε στην υπηρεσία μας μέσω ταχυδρομείου αυτή τη φορά χωρίς κάποια εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές, τον Δεκέμβριο του 2014. Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι στους Η/Υ της Εισαγγελίας είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία με άγνωστο δράστη, η δικογραφία δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα προκειμένου να δοθεί άμεσα στον Εισαγγελέα που τη χειριζόταν για να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν δηλαδή έχει προκύψει η ταυτότητα του δράστη και αυτός κρίνεται επικίνδυνος η δικογραφία κατά πάγια πρακτική δεν αποστέλλεται με ταχυδρομείο, αλλά παραδίδεται απευθείας στον Εισαγγελέα προκειμένου να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης.