Δύο άνδρες συνελήφθησαν στην Καβάλα για κλοπή χαλκοσωλήνων από επιχείρηση την οποία είχαν «χτυπήσει» κι άλλη φορά.

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στην Εγνατία Οδό ΚαβάλαςΘεσσαλονίκης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας, δύο 24χρονοι, κατηγορούμενοι για κλοπή. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης άλλοι δύο, ηλικίας 60 και 50 ετών.

Το προηγούμενο βράδυ, διέρρηξαν επιχείρηση, στο Πολύστυλο Καβάλας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της 190 χαλκοσωλήνες.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις άνδρες να επιβαίνουν σε φορτηγό και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Σε σήμα στάσης τους, οι δράστες ακινητοποίησαν το όχημα και δύο από αυτούς συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι δύο τράπηκαν σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα εντοπίσθηκαν οι αφαιρεθείσες χαλκοσωλήνες, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Κατασχέθηκε επίσης το όχημα.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας προέκυψε επίσης ότι και οι τέσσερις δράστες, την Στις 22 Φεβρουαρίου το απόγευμα, είχαν διαρρήξει την ίδια επιχείρηση, αφαιρώντας από το εσωτερικό της μία ηλεκτρονική συσκευή.

Σημειώνεται ότι οι τρεις δράστες, ηλικίας 24, 60 και 50 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.