Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας στους ασφαλισμένους, σχετικά με την καταβολή των συντάξεών τους, διαμηνύουν πηγές του ΙΚΑ.

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την πρόθεση της διοίκησης του ΙΚΑ να προχωρήσει σε λήψη δανείου, για να καταβληθούν οι συντάξεις του Απρίλίου, και αναφέρονται στα έσοδα του Οργανισμού για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2015, κύκλοι της διοίκησης του ΙΚΑ τονίζουν:

Η διοίκηση του ΙΚΑ, όχι μόνο δεν θα προχωρήσει σε αίτημα για λήψη δανείου από τις Τράπεζες, αλλά σήμερα μάλιστα κατέθεσε 150 εκατομμύρια ευρώ σε προθεσμιακό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Συνεπώς δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας στους ασφαλισμένους, σχετικά με την καταβολή των συντάξεων τους και η πληρωμή τους θα γίνει κανονικά.

Όσον αφορά στα έσοδα του ΙΚΑ, κύκλοι του Οργανισμού αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου, τα έσοδα διαμορφώνονται ως εξής για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2015, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2014:

  • Ιανουάριος 2015: 951 εκατομμύρια ευρώ
  • Ιανουάριος 2014 : 983 εκατομμύρια ευρώ
  • Φεβρουάριος 2015 : 1 δισεκατομμύριο ευρώ
  • Φεβρουάριος 2014 : 1, 054 δισεκατομμύρια ευρώ

Τέλος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές:

Η διαφορά αυτή στα έσοδα, οφείλεται σε νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία προέβλεπε μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% από 1.1.2015 και οδηγεί σε μηνιαία απώλεια εσόδων του ΙΚΑ ύψους 72 εκατομμύριων ευρώ. Επομένως, αν συνυπολογιστεί και αυτό το δεδομένο, τότε τα έσοδα του ΙΚΑ για τους δύο πρώτους μήνες του 2015 είναι ουσιαστικά , οριακά, σε καλύτερα επίπεδα από πέρυσι.

Νωρίτερα, το ΙΚΑ είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, σχολιάζοντας τα εν λόγω δημοσιεύματα.

TAGS