Σε δις ισόβια καταδικάστηκε 62χρονος που κατηγορείται για το διπλό φονικό που σημειώθηκε πέρσι τον Ιανουάριο στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, με θύματα έναν 64χρονο και τον 32χρονο γιο του.

Το αιματηρό επεισόδιο, που αποδόθηκε από τις διωκτικές Αρχές σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας, αναβίωσε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου, ο κατηγορούμενος, απολογούμενος, επιβεβαίωσε ότι ο 64χρονος παρενοχλούσε για καιρό την 45χρονη σύζυγό του. «Την ενοχλούσε τακτικά. Του ζήτησα κατ' επανάληψη να την αφήσει ήσυχη» είπε.

Τη μοιραία βραδιά, ο 64χρονος, κατά τη δικογραφία, πήγε μαζί με τους δύο γιους του και κάποιους φίλους τους, έξω από το σπίτι του δράστη, για να λύσουν την παρεξήγηση. Όπως απολογήθηκε ο κατηγορούμενος, «έπιασαν τη γυναίκα μου από τα μαλλιά και χτύπησαν τον γιο μου», γεγονός, που φέρεται ότι «όπλισε» το χέρι του, αφού, στη συνέχεια, ο 62χρονος ανέβηκε στο σπίτι του, άρπαξε την κυνηγητική του καραμπίνα, με την οποία δολοφόνησε διαδοχικά τον πατέρα και τον έναν από τους δύο γιους του.

«Δεν ήξερα τι μου γινόταν. Τα έχασα. Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Φοβήθηκα» υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, χωρίς όμως να πείσει δικαστές και ενόρκους, που τον έκριναν ομόφωνα ένοχο για τις πράξεις του.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν -επίσης- τέσσερις νεαροί, ανάμεσά τους κι ο δεύτερος γιος του 64χρονου θύματος, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της συμπλοκής, πράξη για την οποία τελικά αθωώθηκαν άπαντες.