Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Οι απίστευτες εικόνες με τις ουρές έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ εδώ και τρεις ημέρες προκαλούν ντροπή.

Από τις 9 το προηγούμενο βράδυ οι ασφαλισμένοι στήνονται στην ουρά για το «μαγικό χαρτάκι» για τη θεώρηση βιβλιαρίου, για την οποία ο διοικητής του ιδρύματος επιμένει ότι δεν χρειάζεται.

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις θυμίζει ότι αυτό- για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους- έχει ήδη γίνει ηλεκτρονικά και θυμίζει πως μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι πρέπει να προσέλθουν στα υποκαταστήματα.

«Μα οι μακροχρόνια άνεργοι είναι 1.3 εκατομμύρια άνθρωποι, έπρεπε και για αυτούς να υπάρχει πρόβλεψη για ηλεκτρονική ανανέωση», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, από την πλευρά του, επιμένει, στην εδώ και δύο ημέρες επικοινωνία με το newpost, ότι το 80% των ανθρώπων που σχηματίζουν τις τεράστιες ουρές είναι «είναι συνταξιούχοι που δεν πείθονται ότι το βιβλιάριό τους δεν χρειάζεται, πια, να έχει το αυτοκόλλητο».

Και μας αφήνει άναυδους λέγοντας ότι «όπου ο διευθυντής του υποκαταστήματος έχει τσαγανό, βγαίνει στην πόρτα και ανακοινώνει σε όσους είναι συνταξιούχοι ότι δεν χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά!»

Το πρωί της Πέμπτης, πάντως, στο ΙΚΑ Παγκρατίου, μέχρι και... ξύλο έπαιξαν όσοι βρέθηκαν στην ουρά για μια καλή θέση στο μηχάνημα που τυπώνει τα νούμερα προτεραιότητας.
Το «τσαγανό» του διευθυντή εκεί... δεν απέδωσε.