Ελεύθεροι, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 2ης Ειδικής Ανακρίτριας, οι δύο συλληφθέντες στα επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, λίγο πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε βάρος του ενός εκ των δύο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τις κακουργηματικές πράξεις της κατοχής εκρηκτικών, εκρήξεων και εμπρησμού, ενώ ο συγκατηγορούμενός του βαρύνεται με την κατηγορία για διατάρραξη κοινής ειρήνης (πλημμέλημα).

Η ανακρίτρια και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Προφυλακίσεων, που μελέτησε τη δικογραφία και τις απολογίες, δεν έλαβαν απόφαση για προσωρινή κράτηση αλλά ούτε και για την επιβολή περιοριστικών όρων στους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι ήταν θύματα βίας οπαδών, και συνελλήφθησαν χτυπημένοι και πεσμένοι στο οδόστρωμα. Ο ένας είχε δεχθεί χτυπήματα με μαχαίρι, ενώ ο άλλος βρέθηκε με κατεβασμένο το παντελόνι του. Μάλιστα, λέγεται πως η αστυνομία ειδοποιήθηκε να μεταβεί στο σημείο για να επέμβει, λόγω της επίθεσης που δέχθηκαν οι δύο.