Ολιγοήμερη προθεσμία ζήτησε και έλαβε από την εφέτη Ειρήνη Καλού η συμβολαιογράφος Αικ. Πελέκη που κλήθηκε σε απολογία για την εμπλοκή της στην υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Η κ. Πελέκη καλείται να απολογηθεί για τις κατηγορίες της συνέργειας σε απιστία, ψευδών βεβαιώσεων και της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων, που αφορούν τη σύνταξη συμβολαίων για τις ανταλλαγές εκτάσεων και της Λίμνης Βιστωνίδας, μεταξύ του Δημοσίου και του Βατοπεδίου.

Η κ. Πελέκη στην κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είχε τονίσει πως η ίδια δεν αποκόμισε περιουσιακό όφελος από τη σύνταξη των επίμαχων συμβολαίων, ενώ είχε υποστηρίξει πως η υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» ήταν κεντρική απόφαση που είχε ληφθεί με ευθύνη του τότε πρωθυπουργού. Είχε, επίσης, εκφράσει την πεποίθησή της ότι η στοχοποίηση και η ποινική εμπλοκή της σχετίζονται με την ιδιότητά της ως συζύγου του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη.

Οι απολογίες για την υπόθεση του Βατοπεδίου θα συνεχιστούν με πρόσωπα που εμπλέκονται στη σύνταξη των τοπογραφικών, μέλη του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών, δικηγόρους, και θα κλείσουν –ίσως και μέσα στο καλοκαίρι– με τους δύο κατηγορούμενους Γέροντες του Βατοπεδίου, ηγούμενο Εφραίμ και π. Αρσένιο.