Σε κατάμεστη αίθουσα κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ για το «χαστούκι Κασιδιάρη» περιγράφοντας όσα συνέβησαν στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ το πρωί της 7ης Ιουνίου 2012.

«Δεν θέλησα να κάνω μήνυση στον Ηλία Κασιδιάρη, γιατί από μόνη της η πράξη του είναι εξευτελιστική» κατέθεσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ενώ πρόσθεσε πως δέχθηκε τέσσερις μπουνιές από τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος, όπως είπε στο δικαστήριο η βουλευτής, ήταν εκτός ελέγχου με αφορμή αιτιάσεις της Ρένας Δούρου για δικαστικές του εκκρεμότητες. 

Η κ. Κανέλλη κατέθεσε επίσης πως εξαιτίας των χτυπημάτων που είχε δεχθεί τότε από τον προσωρινά κρατούμενο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βουλευτή, επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της. Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που έκανε να μείνει όρθια, μόλις ο Ηλίας Κασιδιάρης την χτύπησε: «Προσπάθησα να μην πέσω κάτω. Δεν ήθελα να γίνω ρεζίλι…». Όπως ανέφερε η βουλευτής στο δικαστήριο: «Ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη. Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική».

Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο απέρριψε ένσταση που υπέβαλε η πλευρά του κατηγορουμένου περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου επειδή, όπως είπε, δεν προηγήθηκε άρση ασυλίας για την πράξη που καλείται να λογοδοτήσει σήμερα.

Την ίδια ώρα το δικαστήριο αποφάσισε την προβολή του επίμαχου βίντεο και ήδη, στην έδρα του δικαστηρίου τοποθετήθηκε υπολογιστής για την προβολή του.

Η δίκη είχε διακοπεί για λίγη ώρα καθώς συγκεντρωμένοι προς συμπαράσταση του κατηγορούμενου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής αποδοκίμασαν την κ. Κανέλλη τη στιγμή που αυτή απάντησε στη συνήγορο υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη όταν την αποκάλεσε «πρώιμη κομμουνίστρια».

 Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε αμέσως στη δικηγόρο ότι «οι κομμουνιστές, παλιοί και καινούργιοι ορθώνουν ανάστημα στον φασισμό», απάντηση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες και βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της κ. Κανέλλη από τους υποστηρικτές του κατηγορουμένου.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο Αντώνης Παπαδάκης, αρχισυντάκτης της εκπομπής.