Ένταση σημειώθηκε έξω από το δημαρχείο της Τρίπολης όταν κάτοικοι προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, στο πλαίσιο της ογκώδους διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην πλατεία Πετρινού, παρά τη συνεχή βροχόπτωση, με αίτημα την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη.

Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr με την άφιξη της πορείας στο δημαρχείο, οι κάτοικοι απαίτησαν να συναντήσουν τον δήμαρχο κ. Παυλή.

Οι αστυνομικοί βρίσκονταν παραταγμένοι μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου, μη αφήνοντας κανέναν να περάσει. Τότε, οι κάτοικοι άρχισαν να σπρώχνουν με τα σώματά τους τον αστυνομικό κλοιό, επιχειρώντας να σπάσουν την πόρτα. Ακόμη, πέταξαν σακούλες με σκουπίδια στους τοίχους και στην είσοδο του κτιρίου. Τελικώς, τα πνεύματα ηρέμησαν και το συγκεντρωμένο πλήθος απομακρύνθηκε από την είσοδο.

Το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Τρίπολη έχει πυροδοτήσει κοινωνική έκρηξη, δεδομένου ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν το σύνολο των φορέων της περιοχής, από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Δικηγορικό με την αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια, απλοί πολίτες κάθε ηλικίας και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της πόλης.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι με ομιλίες από εκπροσώπους φορέων, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό κυρίως κατά της δημοτικής Αρχής. Ακολούθησε πορεία προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου θυροκόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, καθώς ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης απουσιάζει στη Γερμανία.