Ειδική ομάδα εργασίας συγκροτεί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με ουρές ασφαλισμένων σε ορισμένα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Η ομάδα, με συντονιστή τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Χρ. Χάλαρη, έχει στόχο να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη της φυσικής παρουσίας των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και να εκλείψουν οριστικά οι ουρές και η απαράδεκτη ταλαιπωρία τους.

Το μέτρο αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα προβλήματα που σχετίζονται με την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας σε μακρόχρονια ανέργους, σε μετανάστες, σε ασφαλισμένους μέσω εργόσημου, καθώς και στην πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προστατευόμενων μελών (σύζυγοι- τέκνα).

Στη σύσκεψη, εκτός του αναπληρωτή υπουργού, παραβρέθηκαν επίσης ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, καθώς και οι υπεύθυνοι πληροφορικής του υπουργείου Εργασίας, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι στελέχη του υπουργείου επανέλαβαν ότι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για την απόδοση της ασφαλιστικής ικανότητας. Αυτή μπορεί να γίνεται από φέτος, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και όχι έως τα τέλη Μαρτίου όπως γινόταν μέχρι σήμερα.