Με την κατάθεση του πραγματογνώμονα της Ελληνικής Αστυνομίας, Απόστολου Δελτσίδη, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» στο Ειδικό Δικαστήριο, με κατηγορούμενο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κ. Δελτσίδης ισχυρίστηκε πως ελέγχθηκε τόσο το USB με τα αρχεία της «λίστας Λαγκάρντ», όσο και η νέα λίστα, που έφτασε στην Ελλάδα, όταν άρχισαν οι έρευνες για την υπόθεση.

Ο μάρτυρας, δεχόμενος «βροχή» ερωτήσεων, κατέθεσε ότι από τη σύγκριση προέκυψε ότι η παλιά λίστα είχε τρία αρχεία λιγότερα, δηλαδή 2059, ενώ η δεύτερη 2062. 

«Δουλέψαμε επάνω στο πειστήριο, δηλαδή στο USB αλλά και στο CD. Μέσα στο USB βρέθηκαν 2059 αρχεία λογιστικών φύλλων, από την έρευνα μας προέκυψε πότε είχε γίνει η εγγραφή αλλά και πότε είχαν γίνει οι όποιες μεταβολές, δηλαδή εκτυπώσεις η άλλες αναπαραγωγές. Αναλύσαμε όλα τα δεδομένα τα οποία και καταγράφονται αναλυτικά στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δελτσίδης.

Πρόεδρος Διαπιστώσατε μήπως αν αυτό το usb είχε προέλθει από cd η τι άλλο;

Δελτσίδης. Είχε προέλθει από άλλο usb.

Πρόεδρος. Μπορεί να γίνει αλλοίωση σε cd;

Δελτσίδης. Μπορεί να γίνει αλλά θα αφήσει ίχνη.

Πρόεδρος. Μπορεί κάποιος δηλαδή να παραλείψει κάποια αρχεία;

Δελτσίδης. Ναι μπορεί είναι θέμα χρήστη.

Επιπλέον, ο μάρτυρας ανέφερε ότι βρέθηκαν αρχεία που ανοίχθηκαν χωρίς ωστόσο να αποθηκευθούν, στις 4 Αυγούστου του 2010 αλλά και αργότερα από διάφορους χρήστες. Μεταξυ αυτών και χρήστης «Σοφία» (πρόκειται για τη γραμματέα του Ευάγγελου Βενιζέλου Σοφία Μπέλμπα, που όπως και η ίδια παραδέχθηκε και ενώπιον του Δικαστηρίου).

Εισαγγελέας. Ποίος χρήστης άνοιξε κάποια αρχεία στο usb;

Mάρτυρας. Ο χρήστης «Σοφία» ( δηλαδή η γραμματέας Βενιζέλου).

Ο μάρτυρας εξήγησε στο Δικαστήριο πως αν υπήρχε και ο υπολογιστής πάνω στον οποίο έγιναν οι όποιες τροποποιήσεις στο USB από την Σοφία Μπέλμπα η πραγματογνωμοσύνη θα ήταν πιο πλήρης.

Η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου ζήτησε να διατάξει το Δικαστήριο την κατάσχεση του υπολογιστή που χρησιμοποίησε η γραμματέας του Ευάγγελου Βενιζέλου, για να ανοίξει την παλιά λίστα τον Οκτώβριο του 2012. Η Εισαγγελέας επίσης ζήτησε, τώρα, να γίνει πραγματογνωμοσύνη σε αυτόν τον υπολογιστή και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί.