Κατάσχεση του υπολογιστή της ιδιαιτέρας του Βενιζέλου ζητά η Εισαγγελέας

Κατάσχεση του υπολογιστή της ιδιαιτέρας του Βενιζέλου ζητά η Εισαγγελέας

Με την κατάθεση του πραγματογνώμονα της Ελληνικής Αστυνομίας, Απόστολου Δελτσίδη, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» στο Ειδικό Δικαστήριο, με κατηγορούμενο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κ. Δελτσίδης ισχυρίστηκε πως ελέγχθηκε τόσο το USB με τα αρχεία της «λίστας Λαγκάρντ», όσο και η νέα λίστα, που έφτασε στην Ελλάδα, όταν άρχισαν οι έρευνες για την υπόθεση.

Ο μάρτυρας, δεχόμενος «βροχή» ερωτήσεων, κατέθεσε ότι από τη σύγκριση προέκυψε ότι η παλιά λίστα είχε τρία αρχεία λιγότερα, δηλαδή 2059, ενώ η δεύτερη 2062. 

«Δουλέψαμε επάνω στο πειστήριο, δηλαδή στο USB αλλά και στο CD. Μέσα στο USB βρέθηκαν 2059 αρχεία λογιστικών φύλλων, από την έρευνα μας προέκυψε πότε είχε γίνει η εγγραφή αλλά και πότε είχαν γίνει οι όποιες μεταβολές, δηλαδή εκτυπώσεις η άλλες αναπαραγωγές. Αναλύσαμε όλα τα δεδομένα τα οποία και καταγράφονται αναλυτικά στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δελτσίδης.

Πρόεδρος Διαπιστώσατε μήπως αν αυτό το usb είχε προέλθει από cd η τι άλλο;

Δελτσίδης. Είχε προέλθει από άλλο usb.

Πρόεδρος. Μπορεί να γίνει αλλοίωση σε cd;

Δελτσίδης. Μπορεί να γίνει αλλά θα αφήσει ίχνη.

Πρόεδρος. Μπορεί κάποιος δηλαδή να παραλείψει κάποια αρχεία;

Δελτσίδης. Ναι μπορεί είναι θέμα χρήστη.

Επιπλέον, ο μάρτυρας ανέφερε ότι βρέθηκαν αρχεία που ανοίχθηκαν χωρίς ωστόσο να αποθηκευθούν, στις 4 Αυγούστου του 2010 αλλά και αργότερα από διάφορους χρήστες. Μεταξυ αυτών και χρήστης «Σοφία» (πρόκειται για τη γραμματέα του Ευάγγελου Βενιζέλου Σοφία Μπέλμπα, που όπως και η ίδια παραδέχθηκε και ενώπιον του Δικαστηρίου).

Εισαγγελέας. Ποίος χρήστης άνοιξε κάποια αρχεία στο usb;

Mάρτυρας. Ο χρήστης «Σοφία» ( δηλαδή η γραμματέας Βενιζέλου).

Ο μάρτυρας εξήγησε στο Δικαστήριο πως αν υπήρχε και ο υπολογιστής πάνω στον οποίο έγιναν οι όποιες τροποποιήσεις στο USB από την Σοφία Μπέλμπα η πραγματογνωμοσύνη θα ήταν πιο πλήρης.

Η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου ζήτησε να διατάξει το Δικαστήριο την κατάσχεση του υπολογιστή που χρησιμοποίησε η γραμματέας του Ευάγγελου Βενιζέλου, για να ανοίξει την παλιά λίστα τον Οκτώβριο του 2012. Η Εισαγγελέας επίσης ζήτησε, τώρα, να γίνει πραγματογνωμοσύνη σε αυτόν τον υπολογιστή και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο