Την αθώωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση κατά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη στη εκπομπή του ΑΝΤ1 το 2012 αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο με την απόφασή του, μετέτρεψε την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη και ακολούθως διέταξε να παύσει η ποινική δίωξη καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή με παύση της ποινικής δίωξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας «οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη».

Λιάνα Κανέλλη: Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι

«Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι» δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη μετά την απόφαση για την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη.

«Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο. Για τυπικούς λόγους εγώ παρέστην ως πολιτική αγωγή όταν πια άρχισε να χύνεται αίμα. Είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση και αυτός είναι ο τυπικός λόγος που δεν καταδικάστηκε για απλή σωματική βλάβη, παρ' ότι αναγνωρίστηκε ότι διέπραξε το αντίμημα» σημείωσε

Νωρίτερα κατά την απολογία του ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ανέφερε πως «κατηγορηματικά σας λέω όχι δε μπορεί ένας άντρας να κτυπάει μια γυναίκα. Αν βρισκόταν κάποιος στη δική μου θέση με αυτή την άθλια επίθεση δε θα είχε μια άσχημη στιγμή;».

Ενώ, συνέχισε υποστηρίζοντας πως «είχα μια ακραία αντίδραση όσον αφορά την κ. Δούρου, βγάζω το μικρόφωνο να φύγω τότε δέχομαι χτύπημα στο πρόσωπο με κάποια έντυπα και αντιδρώ με αυτό το λάθος τρόπο. Ασφαλώς δεν υπήρχαν γροθιές αλλά ένα χαστούκι στο πρόσωπο της πολιτικώς ενάγουσας και άλλα δύο στον αέρα. Ήταν μια λανθασμένη ενέργεια αλλά προηγήθηκε άλλη απαράδεκτη ενέργεια και η λέξη πουσ@@@. Έκανα μήνυση για έργω εξύβριση αλλά δεν ήρθη η δική της ασυλία. Να δώσω λόγο για το χαστούκι αλλά δεν έγινε μήνυση και ξεκίνησε όλο αυτό το ζήτημα».

Συνεχίζοντας στο ίδιο προκλητικό ύφος, αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη: «Θα ζητήσω συγγνώμη όταν δεχθώ συγγνώμη. Δεν έχω εκπαιδευτεί σε πολεμικές τέχνες όμως αθλούμαι» κατέληξε. 

«Δεν θέλησα να κάνω μήνυση στον Ηλία Κασιδιάρη, γιατί από μόνη της η πράξη του είναι εξευτελιστική» κατέθεσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο από την πλευρά της η Λιάνα Κανέλλη ενώ πρόσθεσε πως δέχθηκε τέσσερις μπουνιές από τον βουλευτή της ΧΑ ο οποίος, όπως κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ ήταν εκτός ελέγχου με αφορμή αιτιάσεις της Ρένας Δούρου για δικαστικές του εκκρεμότητες. 

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης που ήταν οικοδεσπότης στην εκπομπή ότι αμέσως μετά το περιστατικό, όπως του είπαν οι συνεργάτες του, ο κατηγορούμενος υπό απειλές, που εκτόξευε, προσπάθησε να φύγει από τον χώρο, φωτογραφίζοντας παράλληλα συντελεστές της εκπομπής. Ο κ. Παπαδάκης είπε επίσης στο δικαστήριο πως οι συνεργάτες του, του είπαν πως άκουσαν τον Ηλία Κασιδιάρη να τηλεφωνεί και να ζητά «ενισχύσεις» από τον «αρχηγό».