Την ευθύνη για τους εμπρησμούς σε εκσκαφείς στην Αθήνα ανέλαβε σήμερα η οργάνωση «Νομάδες από την αντίπερα όχθη» ανέλαβαν την ευθύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους αναφέρει:

«Τα αστικά κέντρα είναι οι ατμομηχανές του σύγχρονου κόσμου. Είναι οι χώροι που λαμβάνουν χώρα όλες οι κεντρικές καπιταλιστικές, κρατικές και κοινωνικές διαδικασίες και που κατοικούν οι αφέντες και οι σκλάβοι τους. Το παγκόσμιο δίκτυο μητροπόλεων είναι το σώμα της κυριαρχίας και οι ίδιες οι μητροπόλεις αποτελούν τα ζωτικά του όργανα. Όλόκληρη η δομή και η οργάνωση τους στοχεύει στην εξυπηρέτηση των αναγκών του συστήματος. Η πολεοδομία τους καθιστά δυνατή την ομαλή κίνηση των εμπορευμάτων και την κατανάλωσή τους, τη συγκέντρωση των κεντρικών διοικητικών λειτουργιών του κράτους. Σε αυτήν την τεράστια φυλακή, οι τρόφιμοι εργάζονται καθημερινά και προαυλίζονται σε πάρκα και χώρους μαζικής αναψυχής και κατανάλωσης, ενώ η διευθυντές συσσωρεύουν κέρδη και ασκούν απόλυτο έλεγχο.

(...)

Έτσι και μεις, χαρίσαμε στη φωτιά της μηδενιστικής εξέγερσης τα παρακάτω αστικά σκουπίδια:

- Ξημερώματα Τρίτης, 17/02 έναν εκσκαφέα στην οδό Διδότου στα Εξάρχεια.

Υπάρχουν ακόμα δύο λόγοι, για τους οποίους επιλέξαμε αυτό το στόχο. Ο πρώτος ήταν η επίθεση σε ένα χώρο που μέχρι πρόσφατα ήταν δυσπρόσιτος λόγω της παρουσίας της κλούβας των ΜΑΤ για την φύλαξη των παρακείμενων γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Θεωρούμε πως οι αναρχικοί παραμένουν σταθερά εχθρικοί σε κάθε διαχειριστή του κρατικού μηχανισμού αλλά ταυτόχρονα πρέπει να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που γεννούν οι πολιτικές διεργασίες του ενδοσυστημικού εξουσιαστικού ανταγωνισμού στο μητροπολιτικό πεδίο. Με λίγα λόγια, αν η αλλαγή για οποιονδήποτε λόγο του σχεδιασμού αστυνόμευσης της πόλης, εξυπηρετεί τους σκοπούς μας, την εκμεταλλευόμαστε. Ό δεύτερος λόγος είναι το γεγονός πως θέλαμε να τοποθετηθούμε με λόγο και με πράξη, στον “διάλογο” που άνοιξε μετά τον πρόσφατο εμπρησμό ενός περιπολικού στα Εξάρχεια.

Για εμάς τα πράγματα είναι πολύ απλά και η ουσία δεν έχει να κάνει με την ταυτότα των δραστών αλλά με τις αντιδράσεις που ακολούθησαν. Η ρητορεία περί “ιστορικής γειτονιάς”, “ζώνης ελευθερίας” κλπ. μπορεί να σημαίνει για τους αναρχικούς δύο μόνο, εκ διαμέτρου αντίθετα, πράγματα. Ή ότι υπάρχει πραγματικά στο κέντρο της πόλης ένας χώρος που με τη χρόνια δράση τους έχουν κερδίσει οι αναρχικοί μαχόμενοι ενάντια στο καθεστώς και άρα οφείλουν να τον χρησιμοποιήσουν για την όξυνση του αναρχικού πολέμου ή ότι πρόκειται για μια επαναστατική φούσκα που εξυπηρετεί προσωπικές φιλοδοξίες και κινηματικά φαντασιακά “επαναστατημένων γειτόνων” και προσφέρει το χώρο για την ανάπτυξη ενός “ανατρεπτικού” lifestyle, βουτηγμένου στη ναρκοκουλτούρα και την κατανάλωση εναλλακτικών προιόντων και υπηρεσιών στα μαγαζιά και τα κοινωνικά κέντρα της περιοχής. Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να διαλέξει ελεύθερα πιο από τα δύο του ταιριάζει.

- Ξημερώματα Κυριακής, 22/02 δύο οχήματα της εταιρείας security ALTRONIC Ε.Π.Ε., στην οδό Κωνσταντίνου Σχινά, στο Γκύζη, η οποία στο παρελθόν είχε υπογράψει συμβάσεις έργου μικρής κλίμακας με το ελληνικό δημόσιο.

- Ξημερώματα Παρασκευής, 06/03 τρεις εκσκαφείς σε παράδρομο της λεωφόρου Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια, διαταράσσοντας την κανονικότητα των κωλόμπαρων της περιοχής που όλως τυχαίως συνυπάρχουν με πολυτελή ξενοδοχεία, δημιουργώντας ένα γεωγραφικό τρίγωνο πληρωμένου έρωτα και εκμετάλλευσης.

Θέλουμε τέλος να αναφερθούμε στον αγώνα που ξεκίνησαν οι αναρχικοί αιχμάλωτοι με μαζικές απεργίες πείνας. Τα αιτήματά τους αφορούν όλους μας και πρέπει να σταθούμε δίπλα τους. Ακόμα, στηρίζουμε τους συντρόφους της ΣΠΦ που βρίσκονται σε απεργία πείνας με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση των συγγενών τους που προφυλακίστηκαν ως μέλη της οργάνωσης, καθ'υπόδειξην των καριόληδων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Να συγχαρούμε το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., τους κινηματικούς του σφουγγοκωλάριους και τους αναρχικούς που τον ψήφισαν. Τέτοιο θεάρεστο κατασταλτικό έργο ούτε η “επάρατη Δεξιά”... Μια θερμή αγκαλιά σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που βρίσκονται στα κρατικά μπουντρούμια σε όλο τον κόσμο και καλή τύχη σε όλους τους φυγάδες».