Συγκέντρωση - διαμαρτυρία μπροστά από το υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου, όπου πέρυσι βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις άνθρωποι μετά από ρίψη μολότοφ κατά την διάρκεια διαδήλωσης, πραγματοποιεί αύριο η Δημοκρατική Συμμαχία .
Σε σχετική ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία αναφέρει ότι «τα εκτεταμένα φαινόμενα ανομίας, ασυδοσίας και ατιμωρησίας που κυριαρχούν καθημερινά στην ελληνική κοινωνία εξοργίζουν τους Έλληνες. Πράξεις τυφλής και αναίτιας βίας οδηγούν σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Καθένας έχει το δικαίωμα να διαφωνεί και να διαδηλώνει. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να σπάει. Να καταστρέφει, να τραυματίζει και ακόμη χειρότερα να σκοτώνει αθώους πολίτες».

Ένα χρόνο πριν, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η επιθετικότητα και η μανία των αναρχοφασιστοειδών της αριστεράς και των δήθεν 'κουκουλοφόρων' είχαν ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό τριών νέων εργαζομένων ανθρώπων, αλλά και ενός μωρού που δεν πρόλαβε να γεννηθεί. Τον περασμένο Δεκέμβριο 'αγανακτισμένοι' πολίτες επιτέθηκαν δολοφονικά στον βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη. Πριν από μερικές εβδομάδες επιτέθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών εναντίον του βιολόγου Τζέιμς Γουότσον, κατόχου του βραβείου Νόμπελ και 'πατέρα του DNΑ'.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι αρχές δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε μια σύλληψη, παρ' όλο που γνωρίζουν στις περισσότερες περιπτώσεις τα στοιχεία των δραστών, υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμμαχία και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "παρακολουθεί ανήμπορη και άβουλη τη χώρα να εμφανίζεται ως ακυβέρνητη πολιτεία. Ας καταλάβουν όλοι, ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει ποτέ να εκβιάζεται και κυρίως ποτέ να υποκύπτει. Καμία ευνομούμενη κοινωνία δεν ανέχεται τη βία. Η κρίση που βιώνει η χώρα μας, σε όλους τους τομείς, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από τον σεβασμό και την τήρηση των νόμων, της κοινωνίας δικαίου και την επικράτηση της τάξης και ασφάλειας» καταλήγει η ανακοίνωση.