Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται για σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Χιόνια και βροχές και πτώση της θερμοκρασίας το σκηνικό του καιρού.

Στη Θράκη και τη Μακεδονία αναμένονται πολύ κρύο, βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις από τα 400 περίπου μέτρα και πάνω. Τα φαινόμενα στα ανατολικά θα είναι ισχυρά. Στο Θρακικό θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία τους 4 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, τα νησιά του βορείου Ιονίου και τη δυτική Στερεά ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της Ηπείρου και της Στερεάς. Η θερμοκρασία στα πεδινά θα κυμανθεί από 5 έως 12 με 14 βαθμούς.

Στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και κατά διαστήματα καταιγίδες. Στα ορεινά θα χιονίσει. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 14 με 16 βαθμούς. Στα Κύθηρα θα πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ, το πρωί νοτιοδυτικοί, από το απόγευμα βορειοανατολικοί.

Στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες, που το βράδυ θα είναι έντονες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς. ΣτιςΚυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ύφεση της κακοκαιρίας στις Κυκλάδες από το απόγευμα. Στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες, στα ορεινά χιόνια και στα ανατολικότερα, βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, βροχές μέχρι το μεσημέρι και στα ανατολικά τα ξημερώματα καταιγίδες. Από το απόγευμα θα πνέουν βοριάδες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο και στα γύρω από την πόλη ορεινά χιόνια. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 3 έως 7  βαθμούς Κελσίου.