Επ’ αόριστον κατάληψη του γυμνασίου - λυκείου Τσοτυλίου Κοζάνης αποφάσισαν οι γονείς των μαθητών των δύο σχολείων, αντιδρώντας στη συγχώνευση του λυκείου Τσοτυλίου στο λύκειο Νεάπολης. Την απόφαση αυτή έλαβαν ομόφωνα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Τσοτυλίου και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που συνεδρίασαν αργά χθες το βράδυ.

«Αντιδρούμε στην απόφαση του υπουργείου για τη συγχώνευση του σχολείου μας. Προβαίνουμε από σήμερα στην επ’ αόριστον κατάληψή του», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Τσοτυλίου, Κώστας Παπαδόπουλος.

 Αναφερόμενος στο ιστορικό τού σχολείου (Τσοτύλιος Σχολή), είπε πως ιδρύθηκε το 1873 και είναι το πρώτο σχολείο (Γυμνάσιο) πανελλαδικά, που λειτούργησε επί Τουρκοκρατίας.

«Ζητάμε το ιστορικό Λύκειο Τσοτυλίου να παραμείνει ως έχει και όχι να γίνει παράρτημα του Λυκείου Νεαπόλεως. Εάν δεν δοθεί λύση, είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα, ακόμη και μέσα στην εξεταστική περίοδο», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.