Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα καταγράφονται από την κακοκαιρία.

Στο οδικό δίκτυο της Μακεδονίας και της Θράκης η κυκλοφορία διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία σε αρκετά σημεία. Η Θεσσαλονίκη ξημέρωσε με συννεφιά και ψιλόβροχο, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν νωρίτερα σε ορεινές περιοχές του νομού.

Λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δεν διεξάγονται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα – Πρίνου και Κεραμωτή – Θάσος.

Στα λευκά «ντύθηκαν» η Φλώρινα, η Καστοριά και η Κοζάνη, όπου το τελευταίο 24ωρο σημειώνονται χιονοπτώσεις. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Φλώρινα, με τον υδράργυρο το πρωί να δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη χιονόπτωση πλήττει από νωρίς το πρωί το νομό Σερρών. Χιόνια πέφτουν και στην πόλη των Σερρών, χωρίς να δημιουργηθούν έως τώρα προβλήματα, ενώ στα λευκά «ντύθηκαν» τα ορεινά του νομού.

Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών βρίσκονται επί ποδός, σε μία προσπάθεια να διατηρηθούν «ανοιχτοί» όλοι οι δρόμοι του νομού.

Βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι σημειώνονται στη Θράκη. Προβλήματα σε καλλιέργειες προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες στον νομό Ξάνθης.

Λόγω της κακοκαιρίας παρατηρούνται αρκετά προβλήματα σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, όπως επίσης σε αρκετούς ορεινούς επαρχιακούς δρόμους της Καστοριάς και των Γρεβενών.

Λόγω κατολίσθησης διεκόπη η κυκλοφορία σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), ενώ σε άλλο σημείο του ίδιου δρόμου η κίνηση διεκόπη λόγω παγετού.

Κλειστοί παραμένουν εξάλλου οι επαρχιακοί δρόμοι Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στο ύψος της Φιλαδέλφειας, και Λαγκαδικιών – Σχολαρίου. Εξαιτίας υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού διακόπηκε η κυκλοφορία στις επαρχιακές οδούς Μανδρών – Γαλλικού και Κιλκίς - Μελάνθιου, ενώ κλειστός είναι επίσης ο δρόμος Αργυρούπολης – Σεβαστού.

Προβλήματα σημειώθηκαν και σε σημεία παραλιακών και επαρχιακών δρόμων της Χαλκιδικής, λόγο συσσώρευσης υδάτων. Στον ίδιο νομό, κατολίσθηση σημειώθηκε στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ουρανούπολης - Ιερισσού, με αποτέλεσμα να διακοπεί στο σημείο αυτό η κυκλοφορία των οχημάτων. Στην περιοχή βρίσκεται συνεργείο του δήμου Αριστοτέλη, που διενεργεί εργασίες για την απομάκρυνση των υλικών, ενώ μέχρι την ολοκλήρωσή τους, ο δρόμος θα δίνεται εκ περιτροπής στην κυκλοφορία.

Στο μεταξύ, προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Άνω Μεσσηνία από τις χθεσινές πλημμύρες. Ρέματα και ποτάμια της περιοχής έσπασαν και πλημμύρισε όλος ο κάμπος από το Διαβολίτσι έως το Ζευγολατιό. Στο τμήμα αυτό η 7η επαρχιακή οδός είχε μεταβληθεί σε ένα απέραντο ποτάμι, ο δρόμος είχε εξαφανιστεί. Περίπου 15 σπίτια και υπόγεια πλημμύρισαν κυρίως στο Ζευγολατιό και το Διαβολίτσι όπου η Πυροσβεστική κλήθηκε για να αντλήσει τα νερά.

Προβλήματα υπήρξαν ακόμα στη Μάστενα, στο Βασιλικό, στους Κωνσταντίνους, στο Αγριλόβουνο και στην Πολίχνη, ενώ μεταξύ των δρόμων που δεν μπορούσε να περάσει αυτοκίνητο, ήταν και ο δρόμος Πολίχνη - Καλλιρρόη.