Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά θα περιλαμβάνει το -χειμωνιάτικο- σκηνικό του καιρού για σήμερα Κυριακή.

Τα φαινόμενα, τα οποία αρχικά στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι έντασης 5-7 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8.

Στην Αττική θα σημειωθούν, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά περιόδους και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία αρχικά στην ανατολική Μακεδονί και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα βαθμιαία θα εξασφαθενήσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους πυκνές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου και στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, και τη Δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα κυρίως των νοτιότερων περιοχών. Η θερμακρασία θα κυμνθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κρήτη και Κυκλάδες θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα Δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.