Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά ,το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο τοπικές βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται για σήμερα, Τετάρτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα νότια.
  

Αναλυτικά:
  

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους εντονες. Εξασθένηση από το βράδυ. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στη Μακεδονία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους έντονες με εξασθένηση από το βράδυ. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: αρχικά τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα στα νότια και ύφεση στα υπόλοιπα. Άνεμοι:δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 24 και στη βόρεια Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: αρχικά αίθριος και βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

  
Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.