Την προβολή σε γιγαντοοθόνη του περιεχομένου του CD και του στικ, που ήταν αντίγραφο, της λίστας Λαγκάρντ αποφάσιε το Ειδικό Δικαστήριο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση. 

Η προβολή θα γίνει την Τρίτη από το τεχνικό τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ θα προσέλθει για τρίτη φορά στο δικαστήριο ο πραγματογνώμονας της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας Απ. Δελτσίδης, προκειμένου με τεχνικά μέσα να βοηθήσει στην προβολή, αλλά και για να μην δεχθεί αλλοίωση το «εγκληματικό αντίγραφο» του CD, κ.λπ.

Πραγματογνώμονας: Το αρχικό CD θα δώσει περισσότερα στοιχεία

Για δεύτερη ημέρα κατέθεσε σήμερα ο πραγματογνώμονας της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας Απ. Δελτσίδης στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με ερώτηση του πρόεδρου του δικαστηρίου Ν. Πάσσου προς τον μάρτυρα, εάν -σε περίπτωση που βρεθεί- το αρχικό CD, το οποίο έχει χαθεί, θα έδινε περισσότερα στοιχεία, και ο κ. Δελτσίδης απάντησε ότι πιθανά να έδινε στοιχεία.

Σε δεύτερη ερώτηση του κ. Πάσσου, εάν η διαγραφή των επίμαχων τριών αρχείων (που ήταν των συγγενικών προσώπων του κ. Παπακωνσταντίνου) από το επίμαχο CD θα άφηνε «ίχνη» ο μάρτυρας απάντησε ότι θα άφηνε μεν «ίχνη», εκτός εάν η διαγραφή έχει γίνει από έναν έμπειρο χρήστη, οπότε στην περίπτωση αυτή δεν έχει αφήσει.

Ακολούθησαν ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στον μάρτυρα, οποίος, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι σε ένα αρχείο είναι δυνατή η αλλαγή ημερομηνίας, έτσι ώστε να φαίνεται ότι δημιουργήθηκε σε άλλη ημερομηνία, ενώ σημείωσε ότι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές «τεχνικά τα πάντα είναι δυνατά».

Καλούν τη συνεργάτιδα του Διώτη

Την ίδια ώρα, την κλήτευση της συνεργάτιδας του Ιωάννη Διώτη Γαλάτειας Μανέ  αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο μετά από σχετική εισήγηση της εισαγγελέως.

Η κ. Μανέ, η οποία θα καταθέσει την Τρίτη το μεσημέρι, είναι εκείνη που αντέγραψε κατ' εντολήν του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ τη λίστα Λαγκάρντ στο usb, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η μάρτυρας θα μπορεί να καταθέσει λεπτομέρειες στις οποίες δεν αναφέρθηκε ο Ιωάννης Διώτης, επικαλούμενος  ότι είναι κατηγορούμενος στην τακτική Δικαιοσύνη.