current views are: 2

9 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση19:41

Προβλήματα στην Ξάνθη από την κακοκαιρία

Προβλήματα σημειώνονται στο νομό Ξάνθης από την κακοκαιρία.

Δημοσίευση 19:41’
αρθρο-newpost

Προβλήματα σημειώνονται στο νομό Ξάνθης από την κακοκαιρία.

Προβλήματα σημειώνονται στο νομό Ξάνθης από την κακοκαιρία.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων  στα ορεινά του νομού γίνεται με δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Σταδιακά, επίσης, αποκαθίστανται οι βλάβες που είχαν προκληθεί από χθες το βραδύ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης των οικισμών λόγω πτώσης δέντρων. Με απόφαση του δημάρχου Μύκης, δεν θα λειτουργήσουν και αύριο πολλές σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ανάλογες είναι οι συνθήκες και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Ωστόσο, μεγάλα είναι τα προβλήματα στις πλημμυρισμένες εκτάσεις, στην πεδιάδα των Τεναγών Φιλίππων και στην πεδιάδα του Νέστου

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, υπογράμμισε, μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ότι για μια ακόμα φορά, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινόμενων, καταστράφηκαν δεκάδες εκατοντάδες αγροτικές εκτάσεις και ολόκληρη η πεδιάδα των Τεγανών, θυμίζει μια απέραντη λίμνη, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση των αγροτών, ενώ δεν γίνεται λόγος για επανακαλλιέργεια αυτών των εκτάσεων πριν υποχωρήσουν τα νερά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην πεδιάδα των Τεναγών ο κ. Μαρκόπουλος, ανέφερε ότι ο εργολάβος που ανέλαβε τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου θα εγκατασταθεί στη λεκάνη με τα αντλητικά του μηχανήματα, όταν θα μπορούν αυτά να λειτουργήσουν σε συνθήκες σταθερότητας του εδάφους.

Η κακοκαιρία των τελευταία 24ωρο είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς τηλεοπτικό ψηφιακό σήμα, από το βράδυ του Σαββάτου, πολλές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης


σχετικα αρθρα