Την εξιχνίαση δύο ένοπλων ληστειών, που διαπράχθηκαν πριν από επτά χρόνια, και με διαφορά τεσσάρων μηνών η μία από την άλλη, σε υποκατάστημα τράπεζας της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η Ασφάλεια.

Ως δράστης κατηγορείται ένας 51χρονος, που κρατείται ήδη στις φυλακές για άλλες δύο ληστείες, τις οποίες φέρεται ότι διέπραξε τον περασμένο Δεκέμβριο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης- μία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Ασβεστοχώρι και μία σε ζαχαροπλαστείο της Ανάληψης, από τις οποίες απέσπασε περίπου 1200 ευρώ.

Οι δύο νέες ληστείες που τον «βαρύνουν» έγιναν το 2008 (Απρίλιο - Ιούλιο), με τη συνολκή λεία να ξεπερνάει τις 21.000 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις επέλεξε να χτυπήσει το ίδιο υποκατάστημα τράπεζας, στην Τούμπα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και κρατούσε κοντόκανη καραμπίνα, την οποία έκρυβε μέσα σε χάρτινη σακούλα.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φέρεται ότι λειτούργησε στις ληστείες του περυσινού Δεκεμβρίου. Έναν μήνα αργότερα συνελήφθη με βάση ένταλμα και έκτοτε κρατείται.