Στο Αγρίνιο και στους χώρους που στεγάζονται τα Πανεπιστημιακά Τμήματα έφτασε το πρωί της Τρίτης η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κα Κυριαζοπούλου.

Την πρύτανη και τον αντιπρύτανη κ. Αγγελόπουλο που την συνόδευε, υποδέχθηκε εκ μέρους της δημοτικής Αρχής ο αντιδήμαρχος κ. Καζαντζής.

Ακολούθησε κλειστή σύσκεψη μεταξύ της Πρύτανη, του αντιπρύτανη και καθηγητών, υπηρεσιακών παραγόντων των Τμημάτων κλπ. Σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της σύσκεψης, ο κ. Αγγελόπουλος, επεσήμανε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του Πανεπιστημίου, ενώ ανέφερε πως υπάρχει η σκέψη για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στον χώρο των  Τμημάτων στο Αγρίνιο, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι το φοιτητικό εστιατόριο παραμένει κλειστό αρκετές ημέρες και η λύση που βλέπει Πρυτανεία και δημοτική Αρχή είναι η προσωρινή απευθείας ανάθεση του έργου της σίτισης σε επαγγελματία της περιοχής του Αγρινίου, μέχρι την προκήρυξη και διεξαγωγή του διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου, που αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τον Ιούνιο.

Μετα το τέλος της σύσκεψης η πρύτανης κ. Κυριαζοπούλου σε δηλώσεις της άφησε να εννοηθεί πως το ζήτημα της βιωσιμότητας των Τμημάτων του Αγρινίου ειναι συνδεδεμενο με την υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος, η οποία πλέον έχει καταστει δραματική, ενω είπε ακόμη πως το Πανεπιστήμιο δεν ρωτήθηκε για το Σχέδιο «Αθηνά»!