Την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, για δύο ημέρες, σήμερα και αύριο, αποφάσισε χθες η σύγκλητος της σχολής.
Η απόφαση ελήφθη μετά τη νέα δραματική μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης, ενώ η συνολική περικοπή του τακτικού προϋπολογισμού της ΑΣΚΤ αγγίζει το 50%.

Η σύγκλητος οδηγήθηκε ομόφωνα στην προσωρινή αναστολή, καθώς «η συσσώρευση οξυμένων και ανεπίλυτων προβλημάτων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, που συνδέονται και απορρέουν από τις πολιτικές επιλογές του υπουργείου Παιδείας και συνολικότερα της κυβέρνησης, έχουν οδηγήσει σε κατάσταση αδιεξόδου τη Σχολή, με αποτέλεσμα να είναι πλέον αδύνατη η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία της».

Η ΑΣΚΤ αδυνατεί να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τις τρέχουσες λειτουργικές, ανελαστικές δαπάνες της, παρά το ότι έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια εξορθολογισμού. Με ιδιαίτερη οξύτητα εμφανίζεται στην ΑΣΚΤ η μη δυνατότητα αντικατάστασης των διδασκόντων που συνταξιοδοτήθηκαν.

Ανεπίλυτο ακόμη παραμένει το πρόβλημα των ετήσιων συμβάσεων για τα μοντέλα, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί οριστικά το ακαδημαϊκό εξάμηνο.
Πηγή: Ethnos.gr