Ήρεμα κύλησε η νύχτα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μετά την ένταση που επικράτησε χτες κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων και των κατοίκων που ζητούν άμεση λύση στο ζήτημα των παράνομων μεταναστών.
Ένας νεαρός από την Ηγουμενίτσα καθώς και ένας αστυνομικός τραυματιστήκαν από πέτρες, στο πρόσωπο και το πόδι.. Όλη την νύχτα παρέμειναν στους χώρους του λιμανιού τρεις διμοιρίες των ματ για τον φόβο νέων επεισοδίων.

Ο Δήμαρχος της Ηγουμένισσας Γεώργιος Κάτσινος, ως επικεφαλής της διοργάνωσης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε ότι, «τα επεισόδια δεν εκφράζουν την καθολική άποψη των συνδημοτών που συμμετείχαν σε μια ειρηνική αντιρατσιστική συγκέντρωση. Γιαυτο τον λόγο όταν είδαμε ότι η κατάσταση ξέφυγε, έληξε η κινητοποίηση θεωρώντας ότι το μήνυμα έχει ήδη σταλεί στην Πολιτεία»

Την ώρα που οι πέτρες έπεφταν βροχή, οι άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού εντόπισαν 63 εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες μέσα σε μία κρύπτη φορτηγού ψυγείου με κηπευτικά . Η νταλίκα κατασχέθηκε ενώ ο 44χρονος έλληνας οδηγός συνελήφθη. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.