Στην εμπορική προβλήτα του λιμανιού της Σούδας βρίσκεται από το πρωί η ναυαρχίδα του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας «HMS Albion». Το πλοίο θα παραμείνει για περίπου πέντε ημέρες, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης και αναψυχής του πληρώματος.

Το πλοίο, μπορεί να μεταφέρει 256 πεζοναύτες και έχει 325 άτομα πλήρωμα. Ουσιαστικά αποτελεί μια πλωτή πλατφόρμα προσγείωσης και απογείωσης ελικοπτέρων.

Μεταφέρει, στο εσωτερικό του, τέσσερα αμφίβια σκάφη, τα οποία χρησιμοποιούνται για μεταφορά στρατευμάτων, ερπυστριοφόρων και άλλων οχημάτων στην ξηρά. Επίσης μεταφέρει και τεθωρακισμένα βρετανικά οχήματα.

Τον Δεκέμβριο του 2010 και μετά τον παροπλισμό του αεροπλανοφόρου «HMS Ark Royal,» ορίστηκε το «HMS Albion» ως η ναυαρχίδα του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το « Albion» απέπλευσε στις αρχές Απριλίου από το λιμάνι του Πλίμουθ, ως επικεφαλής πλοίο ναυτικής αρμάδας του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού συμμετέχοντας σε άσκηση, την οποία εκτελεί το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας στην θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.